Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Újabb legendás típust modernizálnak a milánói Garage Italia Customs műhelyében, a klasszikus Alfa Romeo Spider sem kerüli el ezt a sorsot. A motorját talán szentségtörésnek tartod, de ezzel is csak megmentik a jövőnek.

A merész stílusú építéseiről ismerheted a milánói Garage Italia Customs műhelyét, amely az utóbbi időben az ikonikus olasz típusok modernizálásába fogott. A strandautóvá alakított Fiat 500 és a terepjáró Panda 4x4 után ezúttal egy Alfa Romeót szemeltek ki, az eredeti Spidert építik meg tisztán elektromos változatban.

Ne gondold, hogy ezzel egy értékes veterán autót vesztegetnek el,

hiszen az 1966-ban bemutatott eredeti Spider utolsó, negyedik szériáját szemelték ki, és abból is egy olyan példányt szereztek be, ami már egy roncstelepen várta a sorsát. Az autóról még csak a tervek készültek el, de nem lennénk meglepve, ha tényleg meg is építenék.

Az eredeti formát Battista Pininfarina jegyezte, és 1989-ben is a Pininfarina stúdiójában rajzolták át a karosszériát, amit a gyártás utolsó néhány évére áramvonalasabbá tettek.

Az utolsó régi Spider eredetileg 1,6 literes, 109 lóerős és kétliteres, 129 lóerős motorral készült, de ezek helyett egy

Az akkumulátor 35-40 kilowattórás lehet, amivel egy hétvégi kirándulás simán kivitelezhető lesz.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.