Ha a Cadillac egy lakóautó gyártását tervezte volna, akkor biztosan olyan lett volna, mint a Star Streak Motorhome, ami egy lelkes rajongó alkotása, és csak két példánya készült el.

A nyolcvanas években volt igazán nagy divat a lakóautózás az Egyesült Államokban, akkoriban tömegével szelték az utakat a hatalmas és teljesen felszerelt guruló otthonok. A most következő lakóautó is ennek a kornak a szülötte, 1988-ban építette a floridai Paul Jones, és úgy néz ki, mintha eredetileg is a Cadillac tervezte volna.

Kivételesen nem kisbuszból vagy teherautóból épült a lakóautó, az alapokat egy személyautó adta,

még ha az egyik legnagyobb is: a hetvenes években gyártott Cadillac Eldorado. A motorja már egy Oldsmobile Toronado gépházából származik, és az sem mondható kicsinek, a 7,5 literes V8-as erőforrás teljesítménye 300 lóerő.

A személyautós alapoknak köszönhetően a Star Streak Motorhome névre keresztelt jármű kisebb lett a többi lakóautónál,

a 6,85 méter hosszú busz csak 2,5 tonnát nyomott. A lakótere mégis elegendő négy főnek, bár a kabinban nem lehet felegyenesedni, de a gázfőzős, mosogatós, hűtőszekrényes konyha mellé még egy zuhanyozós fürdőszoba is elfért.

Paul, aki a feleségével bejárta az államokat, és több mint 160 ezer kilométert tett bele a lakóautóba, még a lemezeket is saját maga formázta. Összesen csak két példánnyal készült el, pedig akkoriban biztosan lett volna kereslet egy Cadillac-stílusú lakóautóra. A sajátját a sacramentói California Automobile Museumnak ajándékozta, ma is ott lehet megtekinteni.

Ez is érdekelhet:

A Volkswagen T2 lakóautó is megjelent LEGO-ból

A legjobb szórakozás a nyári napokra.

Motorgarázs és lakóautó egyben ez a furgon

Jutott benne hely a motornak és az ágynak is.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Gyakorlatilag kivédhetetlen a ködös autópályán a tömegbaleset, de azért van néhány tippünk a túléléshez

De miért szombaton rendezik az első két F1-futamot?

További cikkeink a témában