Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A négykerekű motorkerékpárok után a francia Lazareth legújabb alkotása egy olyan klasszikus Mini strandautó, amibe egy Maseratiból származó V8-as motort szereltek. Nincs sok értelme, de a hangja brutális.

A Moke az ikonikus Mini egyik különleges, nyitott karosszériás változata, amit eredetileg katonai járműnek szántak, de annak nem vált be, és inkább strandautóként futott be karriert az egész világon.

Alain Delonnak is volt egy Mini Moke-ja

1968-ig a britek, utána az ausztrálok és a portugálok is gyártották eredeti formájában, a franciáknál pedig egy mókás kicsinyített változata készült. Ludovic Lazareth ez utóbbit használta fel a kétéltű autójához.

Az őrült járműveiről ismert Lazareth műhelyében maradt még a Moke alumínium karosszériájából, ezért egy különleges változatot tervezett, viccesen nagynak tűnő 17 colos kerekekkel, és az eredeti ezer köbcentis helyére is egy kicsivel nagyobb motort képzelt el.

Az aprócska strandautó teljesítménye 460 lóerő, a legnagyobb nyomatéka 520 Nm, még az eredeti robotizált váltó is megmaradt, amit a kormánykerék mögötti fülekkel lehet kapcsolgatni.

Nem is mehet közútra, ez az egyetlen példánya csak zárt úton használható.

A hangja fantasztikus, meg is hallgathatod a legendás C'était un rendez-vous című ’76-os rövidfilm stílusában készült videón:

Ez is érdekelhet:

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.