Újabb modellel bővíti a kínálatát a McLaren, és az újdonság nem illeszkedik egyetlen sorozatba sem, ezért új nevet találtak ki neki. Nem lesz nehéz megjegyezni, hiszen a jövő héten bemutatkozó típust egyszerűen GT-nek fogják hívni.

Úgy tűnik, hogy a McLarennél magukra találtak, ami a névadást illeti. Amikor ismét autógyártásba fogtak, akkor a Formula–1-es autókéhoz hasonló nevet adtak az első új modellnek, de gyorsan kiderült, hogy az MP4-12C túl bonyolult egy sportkocsihoz, nehéz megjegyezni, és kimondani is túl hosszú. A modellt először 12C-re keresztelték át, az utána következő újdonságokat pedig egyszerűen a teljesítményükről nevezték el, mint az 570S, 675LT vagy 720S.

Ott voltak persze a különleges modellek, amelyek egyedi nevet kaptak, ilyen a hibrid szuperautó P1, az áramvonalas Speedtail, vagy éppen a jól hangzó Senna. A McLarennél ezzel a legelső közúti autójuk hagyományához tértek vissza, amit F1-nek neveztek, és ehhez hasonlóan egyszerű lesz a legújabb típus neve is.

A GT természetesen azt jelenti, hogy Grand Tourer, hiszen ez egy igazi túrakocsi lesz a McLaren kínálatában, amit nagy távok kényelmes és gyors megtételére terveztek. Az álcázott példányt már meg is mutatták, és nem kell sokat várnunk arra sem, hogy teljesen leleplezzék.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon