Ha eddig nem lett volna zavarba ejtően széles a McLaren kínálata sportautókból, mindjárt bemutatnak még egyet. Az egyelőre csak Grand Tourer néven emlegetett modellt nagy távok gyors és kényelmes megtételére tervezték.

Már régen nem csak egyféle sportkocsit gyárt a McLaren, hiszen a belépőmodellek, mint az 570GT, valamint a szupersportautók, mint a 720S mellett ott vannak a különlegességek, a pályára tervezett Senna, vagy a háromszemélyes Speedtail. Nemsokára pedig kihoznak még egy modellt, egy kényelmes túrakocsit, amit egyelőre Grand Tourer néven emlegetnek.

A végleges nevét még nem árulták el, a bemutatója is hátravan, de most közzétettek néhány olyan képet róla, amelyen az álcázás ellenére is kivehető a formája. A biturbó V8-assal szerelt sportautót elsősorban nem pályanapokra szánták, hanem fényűző és elegáns túrakocsinak, amivel nem gond elugrani a kontinens egyik végéből a másikba.

A teszteket is ennek megfelelően végzik, a Grand Tourer álcázott prototípusával közúton mennek a McLaren barcelonai fejlesztőközpontjából az angliai főhadiszállásra. Az 1600 kilométeres utat két személlyel és tele csomagtartóval teszik meg, ahogyan majd a vevők is használni fogják. A premierje sincs messze, májusban ismerhetjük meg a legújabb McLarent.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
A BMW-nél nem tűnik el teljesen a kézi váltó, de nem is lesz olcsó