Úgy tűnik, egyre melegebb a pite Bottas számára a Mercedesnél.

Max Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat, ráadásul a Mercedes trükkjével. Az történt ugyanis, hogy a holland a rajtot követően elfékezte magát az egyik kanyarban, így Lewis Hamilton meg tudta őt előzni, aki elég az utolsó néhány körig vezette is a versenyt. Igen, ám de itt jött az a bizonyos Mercedes-trükk, amit már többször is láthattunk:

Verstappen eggyel több kerékcserét bevállalva, frissebb gumikon nemcsak a kiállással elvesztegetett időt hozta be, de meg is tudta előzni az élen autózó hétszeres világbajnokot.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff szerint ugyanakkor ez talán be sem következhetett volna, ha még az első kiállásoknál Valtteri Bottast tovább tudták volna a pályán tartani, ám hogy ez nem sikerült, az a finn pilóta hibája:

„Nem volt más választásunk. Valtteri gumijai vibrációba kezdtek és nagyon aggódtunk, hogy rezgések a felfüggesztésre is hatással lesznek. Bármikor bekövetkezhetett volna egy hiba, mert laposra fékezte a gumiját. Tudtuk, hogy túl korán hozzuk ki, de egyszerűen nem volt más választásunk”

Az biztos, hogy Wolff nyilatkozata nem segítette csitítani azokat a hangokat, miszerint a Mercedes búcsút inthet Bottasnak (akár már a szezon közben).

(Forrás: Sky Sports, gpfans.com, fotó: Getty Images)

És ezt olvastad már?
Romániában több új villany- és hibrid autót adtak el idén, mint dízelt