A címvédő és Toto Wolff tartotta a szavát.

A Mercedes hivatalosan is bejelentette, hogy Romain Grosjean ismét F1-es autóba ülhet – a francia pilóta a Francia Nagydíjon kap lehetőséget és a címvédő 2019-es versenygépét fogja vezetni:

Már az üléspróba is megvolt:

Mint ismert…

Grosjean a 2020-as idény hajrájában horrorbalesetet szenvedett a Bahreini Nagydíjon, amit bár csodával határos módon – kisebb karcolásokkal – megúszott, a szezon hátralevő részét kénytelen volt kihagyni.

Lángtenger és kettétört autó – brutális balesettel indult a Bahreini Nagydíj

Grosjean elemi erővel csapódott a szalagkorlátba, azonnal megszakították a versenyt. Bár a pilóta saját lábán menekült ki lángok közül, de megsérült és kórházba szállították.

A francia jelezte, hogy méltó módon szeretne elköszönni az F1-től – idény közben kiderült, hogy csapata, a Haas nem hosszabbít vele, 2021-re pedig nem talált ülést magának – és szeretne még tesztelni a királykategóriában. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff akkor ezt fel is ajánlotta.

Eközben...

Már szezon közben elküldheti Bottast a Mercedes

Merthogy a Red Bull idén minden eddiginél komolyabb fenyegetést jelent a címvédőre, akinek olyan pilótára van szüksége, amely képes az RB pilótái előtt végezni.

Összeesküvést sejtenek Vettel Aston Martin-os leigazolása mögött

Vannak, akik szerint gyanús a négyszeres világbajnok leigazolása.

(Fotó: Mercedes)

És ezt olvastad már?
Igazi ritkaság az olaszoknak készült francia sportautó
További cikkeink a témában