Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Lewis Hamilton behúzta a Monacói Nagydíjat, ám csak nagy nehézségek árán. Szenvedése pedig egy elhibázott stratégia döntésnek, egészen pontosan rossz gumiválasztásnak köszönhető.

A monacói futam 12. körében a versenyzők sorra mentek ki kerékcserére, Hamilton vezető pozícióból érkezett meg a bokszba, ahol kemény helyett közepes keverékű gumikat kapott. Hogy meglegyen a győzelem a britnek a hátralévő 66 kört ezeken, vagyis újabb bokszkiállás nélkül kellett teljesítenie, ám az abroncsok  az utolsó 25-30 körre tökig koptak, de a Mercedes-pilóta így is megcsinálta, és behúzta 77. F1-es győzelmét, igaz, csak nagy nehézségek árán.

Toto Wolff elismerte, hogy hibáztak. A csapat azzal számolt, hogy néhány körrel később kerül majd sor a kerékcserére, és hogy megfelelő kíméléssel simán lehozható a futam a közepes keverékű gumikon is:

Az élen álltunk, egyértelmű volt a taktikánk. Egyáltalán nem tűnt túlzásnak, de a huszadik kör után elkezdett szemcsésedni a bal első, Lewis pedig elkezdtett panaszkodni az ebből fakadó alulkormányozottságra. Nyilvánvalóvá vált, hogy nagyon-nagyon nehéz lesz célba érnünk.”

Az ötszörös világbajnok brit egyébként revansot vett a történtekért:

Ez is a Monacói Nagydíjon történt:

(Forrás: Autosport, fotó: )

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.