A korábbi Forma–1-es pilóták is beszálltak az esélylatolgatásba, megoszlanak a vélemények arról, hogy Verstappen vagy Hamilton lesz-e a világbajnok 2021-ben.

Két futam, már csak ennyi választja el Max Verstappent az első, vagy Lewis Hamiltont a nyolcadik világbajnoki címétől. A pontversenyt a holland vezeti, előnye azonban karcsú, mindössze 8 pont.

A korábbi F1-es pilóták is beszálltak az esélylatolgatásba, Ralf Schumacher szerinte például Verstappennek esélye sincs Hamilton ellen. Giedo van der Garde viszont nem így látja, ő hazabeszél, vagyis honfitársában látja a végső győztes személyét, ráadásul minden kétséget kizáróan:

„Lewisnak jó autója van, és tudjuk, hogy nagyon erős a szezon végén. Nem lesz könnyű menet, de Verstappen még mindig vezeti a pontversenyt. Én a pénzemet száz százalékig Verstappenre tenném.”

Most hétvégén Szaúd-Arábiai látogat a mezőny, jövő héten pedig Abu-Dzabiba – előbbi versenyhelyszín még ismeretlen a F1 számára, vagyis a dzsiddai pálya újdonság lesz minden csapat és pilóta számára.

(Forrás: gpblog.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

„Akárhogy is nézzük, Vettel nincs az öt legjobb pilóta között”

Van, aki szerint már lejárt a négyszeres világbajnok ideje. Szerinted is?

És ezt olvastad már?
Michael Schumacher is ezzel kezdte – a Ford visszatér a Formula–1-be
További cikkeink a témában