Van, aki szerint már lejárt a négyszeres világbajnok ideje.

Sebastian Vettel évekig a csúcson volt, a Red Bull-lal világbajnoki címekért, a Ferrarival pedig – az utolsó idényét leszámítva – végig dobogós helyezésekért harcolt. Amióta viszont az Aston Martinhoz igazolt a német, kicsit olyan érzése van az embernek, mintha csak egy kiöregedőben lévő klasszis focistát látnánk, aki levezetésként még haknizik egyet az MLS (észak-amerikai profi labdarúgóliga) valamelyik csapatában.

Természetesen Vettel jó pilóta, ez nem kérdés, nem véletlenül nyert 15 szezont felölelő pályafutása során négy világbajnoki címet – amivel egyébként a jelenlegi rajtrácson Lewis Hamilton után a második legeredményesebb pilótának számít –, a korábbi F1-es versenyző és a Sky Sports szakkommentátorként tevékenykedő Martin Brundle szerint viszont a német már nem tartozik a legjobbak közé:

„Ha meg kellene neveznem a jelenlegi mezőny öt legjobb versenyzőjét, akkor Seb nem lenne köztük. Ő már túl van a legjobb évein. (...) Akárhogy is nézzük, ő nem tartozik közéjük. Persze még mindig megvan kellő tapasztalata és tudása, hogy nagy értékkel bírjon az Aston Martin számára, de már hiányzik belőle valami a kerék-kerék elleni csatározásoknál. Igazából ez mindig is így volt, de az elmúlt években csak rosszabb lett.”

Brundle természetesen megnevezte azokat a versenyzőket, akiket el tudna képzelni azon a bizonyos top 5-ös listán:

„Lewis Hamilton és Max Verstappen mellett Lando Norrist és Charles Leclerc-t sorolnám ide, esetleg még George Russellnek, Sergio Péreznek, Carlos Sainznak vagy Fernando Alonsónak is helye lenne.”

(Forrás: Sky Sports, gpblog.com, fotó: Aston Martin Cognizant F1 Team)

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Fantasztikus olaszországi túrát szervezett a Monza-tulajoknak a Ferrari