A részleteitől lesz még értékesebb ez a Rolls-Royce Ghost

A Ghost annyira nem új név a Rolls-Royce kínálatában, hogy már 111 éve is használták, a legújabb modell limitált szériás különkiadása pedig éppen ennek állít emléket. A részletei teszik gyűjtők kedvencévé a Silver Ghost kivitelt.

A múlt század elején a nem túl izgalmas 40/50 HP néven gyártotta egyik típusát a Rolls-Royce, aminél jóval többet érdemelt, hiszen sokan egyszerűen csak a világ legjobb autójának tartották. 1907-ben kapta az egyik példánya a Silver Ghost becenevet, ami olyan jól illett rá, hogy hamarosan az összes 40/50 HP-t így hívták, még akkor is, ha a Rolls-Royce hivatalosan csak a húszas évektől keresztelte erre a típust.

A Ghost időközben jól bejáratott név lett a márkánál, és most is kínálnak ilyet, a Rolls-Royce kisebbik limuzinját hívják ezen a néven. A legújabb változata pedig az a limitált széria, ami a legendás előd után a Silver Ghost nevet kapta. Több apró részlete is utal az eredeti modellre és annak a nevére, így az ezüstből készült Spirit of Ecstasy szobrocska, vagy a valódi ezüstöt is tartalmazó festékkel felfestett oldalsó díszcsík.

A Ghost ezen kívül új 21 colos kerekeket, modernebb infotainment rendszert és még jobb hangszigetelést kapott. Az ezüstszínű széria, aminek keréktárcsáján, küszöbén, de még az esernyőnyelén is feltűntették, hogy nem mindennapi modellről van szó, ezzel a gyűjtők kincse lehet.

A jó ízléssel összeállított különkiadásból csak 35 példányt gyártanak, és alighanem már mindegyikről tudják, hogy melyik vevőhöz kerül.

Olvasd el azt is, hogy milyen volt vezetni a Ghostot:

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon