Látványos versenyt eszeltek ki a Fordnál, a távirányítású modellje ellen versenyeztették az igazi Puma ST-t a Brands Hatch versenypályán.

Dávid és Góliát csatáját játszotta le a Ford, amikor egymásnak eresztette a Puma ST-t a méretarányos modellváltozatával. A 200 lóerős eredeti autót Louise Cook raliversenyzőnő vezette, a távirányítós mását pedig Lee Martin irányította, aki tizenháromszoros brit és hatszoros Európa-bajnok ebben a műfajban.

A modellautót eleve erre a célra építették a Designworks műhelyében, a kerekek és a zöld fényezése is az eredetit idézi, és hiba lenne lesajnálni csak azért, mert kicsi. 402 wattos elektromotor hajtja az első kerekeket, amivel

Louise az életnagyságú autóval a Brands Hatch 1,9 kilométeres pályáján ment körbe, ahol 60 másodperc a szintidő, míg Lee a hasonló vonalvezetésű gokartpályán hajtott, ahol 220 méteren 20 másodperces időt lehet elérni.

A versenyben a Puma ST-nek egy, a kicsinyített változatának három kört kellett megtennie, és mint az időkből is látod, elég szoros versenyre számíthatunk. Szerinted melyik győzött?

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.