A hétvégén ugyan nem lesz monacói nagydíj, egy Ferrari mégis száguld majd az üres utcákon, ugyanis az egyik legjobb autós rövidfilm modern feldolgozását forgatják.

1954 óta nem volt rá példa, hogy elmaradt volna a monacói nagydíj, idén mégis ez a helyzet, de nem lesz teljesen üres a futam helyszínéül szolgáló városállam. A Ferrari itt forgatja az egyik legjobb autós rövidfilm, a C'était Un Rendez-Vous modern feldolgozását, amiben a márka F1-es pilótája, Charles Leclerc vezeti majd az SF90 Stradalét, a maranellóiak hibrid szuperautóját a monacói futam helyszínén.

Ha eddig még nem láttad, vagy csak nem elégszer, akkor szánj rá nyolc percet, hogy megnézd ezt a zseniális alkotást 1976-ból:

Claude Lelouch rendező egy olyan filmet szeretett volna készíteni, amiben nagy sebességgel száguld el a párizsi nevezetességek előtt.

A forgatáshoz kérte, hogy zárják le a várost, és bár elutasították a kérését, ez sem akadályozta meg a rendezőt abban, hogy elkészítse a filmet: az egyik augusztusi napon hajnalban szelte át a várost, amikor nem volt forgalom.

A hetvenes években még nem voltak GoPro kamerák, ezért Lelouch egy 35 milliméteres filmes kamerát erősített az autójára, egy Mercedes-Benz 450 SEL 6.9-re. Mai szemmel nézve is elképesztő a tempó, amivel a szabályokat semmibe véve szeli át a várost. Csak az asszisztense, valamint a barátnője tudott az akcióról, őt hívta a film végén a Sacré-Coeur elé.

A filmben egy Ferrari is szerepet kapott, utólag egy 275 GTB hangját vágták a felvételre, hogy még izgalmasabb legyen,

ezért a filmet nézve úgy tűnik, mintha tényleg egy Ferrari száguldana a kihalt párizsi utcákon. Kíváncsian várjuk a folytatást, amit ugyan már modern technikával vesznek fel, de a rendező személye garancia lehet arra, hogy marad majd valami az eredeti film hangulatából.

Pár éve a Ford is feldolgozta a filmet egy Mustanggal:

Mustanggal forgatta újra az ikonikus párizsi száguldást a Ford

360 fokos videón, az 5 literes V8-as hangjával éledt újra a C'était un rendez-vous.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában