A világ legmagasabban fekvő országában teszteli az új Macant a Porsche

Már nincs sok hátra a megújult Macan bemutatójáig, de addig is a Porsche adott egy kis ízelítőt abból, mire számíthatunk a kisebbik szabadidő-terepjárójától. Lesothóban, szokatlanul magasan fekvő terepen tesztelték a prototípusokat.

Dél-Afrika Svájcaként is emlegetik Lesothót, azt a kétmillión lakott királyságot, amely a Dél-Afrikai Köztársaság területébe ágyazva található. Nem véletlenül, hiszen szinte a teljes területe egy fennsíkon fekszik, az ország 80 százaléka 1800 méterrel a tengerszint felett van, keleten két-háromezer méter magas hegység határolja, és a nyugati pontja sincs alacsonyabban 1400 méternél, ezzel

Ide vitte el a Porsche a megújult Macan első példányait, hogy a ritkább levegőben, nehéz terepen, töredezett aszfalton, poros utakon és sziklás hágókon is bizonyíthassanak az autók. A tesztről pedig képeket is mutattak, amiből kiderül, hogy az alig álcázott Macan nem sokat változik a ráncfelvarrással. A vezethetősége és a felszereltsége azonban még jobb lesz, amiről a július végi kínai premierjén árulnak majd el további részleteket.

Ezt a Porschét vezettük nemrég:

Player Autószalon

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon