Az Audi az utóbbi időben nagyon ráhajtott az elektromos autókra, de nem az e-tron lesz az egyetlen zöld rendszámos újdonságuk. A genfi autószalonon egyszerre négy típusból is bemutatják a konnektorról tölthető hibridet.

A tisztán elektromos hajtású e-tron a legizgalmasabb Audi, amit nagyon várunk, de addig is hamarosan újabb zöld rendszámos modellek érkeznek a négykarikás kereskedésekbe.

A Q7-ből már van konnektorról tölthető hibrid, most a Q5-ből, valamint az A6-ból, A7-ből és A8-ból is bemutatnak rögtön kétfélét is.

Az e-tron nevet az Audi megtartja a tisztán elektromos hajtású autóknak, mint amilyen a nemrég bemutatott crossover, ezért a plug-in hibrid modellek egy kis e betűt kapnak a típusjelzésük mögé. A Q5, A6 és A7 esetén ez lesz az 50 TFSI e és 55 TFSI e, míg az A8-nál az 55 TFSI e mellé a legizmosabb 60 TFSI e érkezik.

Mit tudnak az új zöld rendszámos Audik?

Az 50 és 55 esetén a belsőégésű motor a négyhengeres benzines 2.0 TFSI, a kombinált teljesítmény 299 lóerő é 450 Nm, illetve 367 lóerő és 500 Nm. A motorhoz hétfokozatú S-tronic váltó és quattro összkerékhajtás is jár. A hosszú tengelytávú A8-hoz kérhető 60 TFSI e ennél jóval izgalmasabb, mert a 3 literes V6-os benzines kerül bele, amihez nyolcfokozatú automata váltó kapcsolódik. A kombinált teljesítmény itt már 449 lóerő és 700 Nm.

A lítiumion akkumulátor mindegyik most bemutatott modellben 14,1 kilowattórás, amit a 7,2 kilowattos töltővel két órába telik feltölteni, és amivel utána 40 kilométert lehet megtenni tisztán elektromosan, már az újabb WLTP szabvány szerint.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Jenson Button eladja ezt a menő Ford Broncót