Még egy éve sincs, hogy bemutatták a milánói Aehra stúdiójában megálmodott elektromos hajtású szabadidő-autót, máris itt a cég következő projektje, egy áramvonalas szedán, amiből a Tesla riválisa lehetne.

Szabadidő-autót lehet most jól eladni, ezért nem meglepő, hogy ezzel kezdte a modelljeinek sorát az olasz Aehra is. Az elektromos autók hatótávja szempontjából azonban nem elhanyagolandó, hogy a laposabb, áramvonalasabb limuzinoknak kisebb a légellenállásuk, ezért most egy formás szedánt is bemutatott a milánói stúdió.

Mint mondják, az olasz stílus is tetten érhető az új Aehra dizájnján, és a lendületes formájú karosszériát nézve nincs okunk kételkedni.

Nagyon úgy tűnik, mintha a Tesla adta volna az inspirációt, mégis nyújtott arányú, letisztult vonalú formát álmodtak meg a milánói cég formatervezői, ami azért elég futurisztikus ahhoz, hogy figyelmet keltsen.

A műszaki tartalomról még nem esett sok szó, de a 2022-ben bemutatott ötméteres SUV paramétereiből lehet rá következtetni. Annak két változatát 750 és 815 lóerős motorral, 100 és 120 kilowattórás akkumulátorral szerelik, amivel akár 800 kilométer is lehet a hatótávja. Ha gyártásba is kerül, 2026 előtt nem számíthatunk rá.

Ez is érdekelhet:

Milánóban így képzelték el a Tesla ellenfelét

800 kilométeres hatótávval jönne az Aehra.

Hat perc alatt tölthető fel ez a Lotusból épült elektromos sportautó

Nem elég, hogy villámgyorsan töltődik, de még jól is néz ki.

Európában is leleplezték az MG elektromos roadsterét

A Cybersterrel tér vissza a roadsterek közé az MG.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés