A száz éve alapított MG nevét a roadsterek tették ismertté, és hamarosan ismét lesz sportautója az angol márkának. Sanghaj után Európában is leleplezték a Cyberstert, ami a piac legolcsóbb elektromos roadstere lesz.

Az MG nevéről a roadsterek juthatnak eszedbe, a márkát az ötvenes-hatvanas években olyan ikonikus modellek tették népszerűvé, mint az MG A, az MG B és a Midget. A kilencvenes években a középmotoros MG F-fel tértek vissza a sportkocsik közé, ez a modell több frissítés után TF néven egészen 2011-ig gyártásban volt.

Mióta a márka a kínai SAIC birtokába került, mindig is téma volt, hogy újra legyen roadster a kínálatban. 2021-ben egy elég futurisztikus koncepcióval jelezték, hogy készül a Cyberster, aminek a nevét bizonyára Elon Musk is szívesen használta volna.

Úgy tűnik, hogy az MG az új roadster piacra dobásával is megelőzi a Teslát.

Nemrég ugyanis már a Cyberster gyártásba szánt változatát mutatta be az MG, és a sanghaji premier után most Londonban is leleplezték az autót. A paramétereket ugyan hivatalosan még nem árulták el, de az angol újságírók kérdéseire válaszolva már elég sok részletet meg lehetett tudni az MG elektromos roadsteréről.

Az elektromos hajtás tette szükségessé, hogy a Cyberster nagyobb legyen a négy méter hosszú elődjénél.

4,4 méteres hosszával azonban jóval tágasabb lesz nála, még úgy is, hogy a padlóba épített akkumulátor miatt a vezetési pozíció magasabbra kerül. 1850 kilogrammos tömegével az MG TF-nél jóval nehezebb, de elektromos autók közt nem számít nehéznek.

A Cyberster szemrevaló formája teljes egészében a londoni dizájnstúdió munkája,

míg a videojátékokat idéző belső tér már a sanghaji központban készült. A műszaki tartalomról nemhivatalosan annyit tudni, hogy a hátsókerék-hajtású alapmodell 313 lóerős lesz, a kétmotoros, összkerekes csúcsváltozat pedig 544 lóerőre lesz képes.

A részleteket idén nyáron a goodwoodi fesztiválon fedik csak fel, de az újságírók kérdésére már most elárulták, hogy 55 ezer angol font, azaz 23 millió forintnak megfelelő összeg körül induló árával a legolcsóbb elektromos roadster lesz az MG Cyberster. A felfelé nyíló ajtók pedig gondoskodnak róla, hogy hatásos legyen a belépője, amikor jövőre ilyenkor piacra kerül.

Ez is érdekelhet:

Elektromos roadsterrel tér vissza a sportautók közé az MG

Az új roadster nevével Elon Musknak is odaszúrnak egyet.

Beülve jónak tűnik, és mindennél olcsóbb az MG kompakt elektromos autója

Magyarországra érkezett az MG4, megnéztük az első példányt.

Ez a kínai SUV nem annyira olcsó, viszont jó – MG HS-teszt

Még a feleségem és a lányaim is megdicsérték az MG HS nevű kínai kompakt SUV-ot, pedig gyakran már észre sem veszik, épp mivel jöttem értük.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Zavartalanul merülhetsz el a zenehallgatás élményében a Sennheiser audiofil fejhallgatójával

A borotválkozás egy másik szintje: ismerd meg a Braun S9 Pro+-t, a márka eddigi legjobb elektromos borotváját

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

További cikkeink a témában
Well done
Hirdetés