Annyira rossz a helyzet, hogy Vettel már idény közben elhagyhatja a Ferrarit

Érezhetően feszült a hangulat a Ferrari és a négyszeres világbajnok között, hogy nem csodálkoznánk, ha valamelyik fél idő előtt kihátrálna a közös munkából.

Minden eddiginél szembetűnőbb Sebastian Vettel szenvedése a Ferrarinál, igaz, a maranellóiak 2020-as autója totális katasztrófa, de Charles Leclerc ezzel a  félresikerült konstrukcióval is képes (a helyzethez képest) kiemelkedőt alkotni.

Természetesen a négyszeres világbajnok Vettel képessége megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor az elmúlt években láthattuk tőle, hogy rendre képes egyéni, olykor kifejezetten amatőr hibákat összehozni, ami viszont nem írható az elhibázott autó számlájára.

Ugyanakkor egyáltalán nem csoda, hogy frusztrált a német: a rossz autó, az egyéni hibák és a sikertelenség mellett ott van az is, ahogy a Ferrari tudtára adta, hogy nem hosszabbít vele, ráadásul egyelőre még nem talált magának ülést a 2021-es idényre. És persze azt sem lehet könnyű elfogadnia, hogy egy fiatal csapattárs az új aranyfiú Maranellóban. Mindez együtt pedig azt is eredményezte, hogy érezhetően megromlott a kapcsolat a Ferrari és Vettel között*.

A korábbi F1-es versenyző Jolyon Palmer szerint könnyen elképzelhető, hogy a négyszeres világbajnok már az idény közben lelép az olasz istállótól:

* És a Ferrari sem hagyja magát:

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.