Az Audi első eleve elektromosnak tervezett modellje az e-tron, és nem marad egyedül a kínálatban, hamarosan több új villanyautó követi. Mutatjuk az Audi elektromosautós terveit.

Az e-tron egy új korszak kezdete volt az Audinál, a márka első teljesen elektromos hajtású modellje, amit nagy sorozatban gyártanak, és hamarosan egy egész sorozat hasonló típusra számíthatunk a márkától. Már majdnem kész az e-tron kupés tetővonalú változata, aminek e-tron Sportback lesz a neve, és az Audi ezen kívül más kategóriákat is meghódítana.

Az egyik legjobban várt újdonság az e-tron GT,

amit már 2018-ban megmutattak prototípusként, és felőlünk ebben a formában azonnal gyártásba is kerülhetne. A közel öt méter hosszú, kupéformájú elektromos autó ugyanarra az alapra épül, mint a Porsche Taycan, és ahhoz hasonlóan villámgyors lesz: 590 lóerős, 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, és 240 km/óra a végsebessége.

Az Audi az elektromos szabadidő-autók sorát is tovább bővíti,

és idén tavasszal a Q4 e-tron prototípusát is megmutatta már. A 4,59 méter hosszú SUV ugyanarra az alapra épül, mint a Volkswagen ID.3, de a hátsókerék-hajtású mellett összkerekes változata is lesz, és bár az Audinál a Q3 kategóriájába érkezik, az utastér helykínálata inkább a Q5-ét idézi majd.

A legjobban a képeken látható negyedik újdonság foglalkoztat minket, ami szintén egy kupéformájú limuzin,

de még nem sok konkrétumot tudni róla. Az Audi csak annyit árult el, hogy egy teljesen új padlólemezre épül, amit a Porschével közösen fejlesztenek a jövő elektromos luxusautóinak. A külső méretei ugyan kompaktak, de a helykínálata a csúcskategória fényűzését adja majd.

Ez is érdekelhet:

2020 az elektromos autók éve lesz, erre számíthatsz

A megfizethetőtől az álomautóig mutatjuk az újdonságokat.

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában
Sikeres nők a szoftveriparban - ilyen volt a Lányok Napja a memoQ-nál
Hirdetés