Az egyik utolsó régi Mini olyan, mintha új lenne

A keveset futott youngtimer autók között is ritkaságnak számít ez a Mini, ami az egyik utolsó példány a klasszikus változatból, és nem nagyon használták, mióta legyártották. Úgy néz ki, mintha új lenne, és igazából annyiba is kerül, mint egy új MINI.

1959-ben jelent meg Alec Issigonis zseniális alkotása, az eredeti Mini, ezért már újonnan is veteránnak számított a képeken látható példány. 2001-ben készült el, az utolsó 500 darabos széria egyikeként, és annyira vigyáztak rá, hogy inkább nem is nagyon használták.

Az állapota csak azért nem nevezhető eredetinek, mert jobbkormányosnak született, de balosra alakították át, olyan profin, hogy aligha mondanád meg róla. A jellegzetes zöld színű, ezüst csíkos kisautót

13,8 másodperc alatt gyorsul százra és 143 km/óra a végsebessége, és amióta kipróbáltunk egy klasszikus Minit, azt valljuk, hogy ebben a kiskocsiban a számoknál sokkal fontosabb a vezetés élménye.

A megkímélt Cooper S az RM Sotheby’s esseni aukcióján keres új tulajdonost, akinek 25-30 ezer euróval kell készülnie, éppen annyival, mintha egy vadonatúj, de már 192 lóerős MINI Cooper S-t akarna venni.

Ez is érdekelhet:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon