A BMW-nél újabb részleteket ezúttal nem árultak el, de képeket mutattak a hamarosan érkező elektromos i4 álcázott prototípusáról, ami a bajor gyártó szerint nem csak egyenesben lesz gyors.

A BMW először csaknem két éve mutatta meg az elektromos hajtású i4 álcázott prototípusát, és egy évvel ezelőtt egy látványos koncepcióautót is leleplezett az újdonság előzeteseként.

Most további fotókat osztottak meg a gyártásra kerülő modellről, amivel az utolsó dinamikai teszteket futják, mielőtt a BMW müncheni üzemében gyártásba kerülne.

A műszaki tartalomról ezúttal nem árultak el további részleteket, azt már eddig is tudtuk, hogy az i4 maximum teljesítménye 530 lóerő lesz, amivel a BMW elektromos autója 4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra.

De egyenesben minden autó képes letaglózó gyorsulásra, nekünk ez nem kihívás – teszik hozzá a BMW-nél.

Mivel az elektromos motor azonnal képes leadni a legnagyobb teljesítményét, ezért a futómű és a kormányzás, valamint a fékrendszer reakcióit is ehhez igazítják. A kipörgésgátló rendszert úgy hangolják, hogy

mindig maximális legyen a tapadás, és az autó minden szituációban a BMW-től elvárt vezetési élményt adja.

Az i4 Gran Coupét ugyanakkor kényelmesnek is ígéri a BMW, amivel nagyobb távokat is meg lehet tenni,

a gyártó szerint az akkumulátor egy feltöltésével a valósághoz közelebb álló WLTP mérés szerint is 600 kilométer lesz a hatótáv. A további részletek csak az autó bemutatóján derülnek ki, amire a BMW szerint néhány hónapon belül sort kerítenek.

Ez is érdekelhet:

A BMW ezzel az elektromos crossoverrel indul a jövőbe

600 kilométeres hatótávval jön, és jövőre már kapható lesz.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Bemutatták Michelisz Norbi idei versenyautóját és csapatát

Sokoldalú szabadidő-terepjáró lett az új Toyota 4Runner

További cikkeink a témában