Rossz irányba kanyarodott rá az osztott pályás M4-esre egy autós, két másik sofőr pedig az autóból kiszállva beszélte rá, hogy forduljon meg. Az egész szituáció őrülten veszélyes volt.

Sajnos nem először történik, hogy egy autós egyszerűen szembefordul a forgalommal egy osztott pályás úton. Pár napja az M4-es út nemrég épült Üllő-Gyömrő csomópont felhajtóját nézte kereszteződésnek egy autós (az autóút átadása előtt valóban kereszteződés volt, de az egészen másképpen nézett ki, egy lámpás kereszteződés volt), és egyszerűen felhajtott a forgalommal szemben a belső sávba, ott azonban rögtön találkozott egy furgonossal, aki megállt, és jobb belátásra bírta.

A fedélzeti kamerás autó felvételén jól látszik, hogy 105 km/órával érte utol az esetet, majd a külső sávban állt meg, a két sofőr kiszállt, és meggyőzték az idős autóst, hogy forduljon meg.

A menetiránnyal szemben felhajtani az útra őrültség, de az is elég veszélyes volt, amit a két autós tett,

a mögöttük legalább 100-zal, vagy gyorsabban érkező forgalom ugyanis nem feltétlenül számít a pályán álló autókra, és arra pláne nem, hogy emberek is állnak mögötte.

Csak pár nappal később történt az M1-esen az a baleset, amikor egy autómentő még a leállósávban sem volt biztonságban, mert egy SUV-vel belerohantak, és egy ember életét vesztette.

Mit lehet tenni, ha forgalommal szemben haladó autóst látunk? Szabályosan sajnos nem sokat,

azon kívül, hogy az autónkból igyekszünk tudtára adni, hogy hatalmasat hibázott, az életünk kockáztatása nélkül legfeljebb a 112-es segélyhívót tárcsázhatjuk. De még ha a közelben van is olyan rendőr, aki a helyszínre tud sietni, akkor is veszélyesen hosszú percek telnének el, miközben a hibás autós a forgalommal szemben halad.

Mit tehetett volna a két autós, hogy egy kicsit biztonságosabb legyen a szituáció?

A második érkező autó a leállósávba húzódva állhatott volna meg, folyosót hagyva a külső sávban az esetleg figyelmetlen érkezőknek. Kiszállni csak láthatósági mellényben lett volna szabad, és miközben az egyik sofőr győzködi a vétkes autóst, a másik a korlát mögött figyelmeztethette volna az érkezőket, hogy nézzenek fel a telefonjukból, és nyomják ki a tempomatot, mert itt bizony állnak a belső sávban.

 

Ez is érdekelhet:

Kamionost és kerékpárost is megállítottak a kamerás rendőrök

A piros lámpa, a záróvonal és a zebra miatt is büntettek pofátlan autósokat.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Te mit csinálnál, ha ütköznél az autópályán? Ők sétálgatni kezdtek

Leszedették az olasz trikolórt a Fiat Topolinóról, mert nem elég olasz

További cikkeink a témában
Titkos helyek, amiket csak a hajósok ismernek Horvátországban
Hirdetés