Nem kevesebbet állít a termékéről a Babyark, mint hogy a világ legbiztonságosabb gyermekülésének készült. Frank Stephenson, neves szupersportautók dizájnere tervezte, a szénszálas anyag és az okos megoldások sem hiányoznak belőle.

Felforgatná a gyermekülések piacát a Babyark, méghozzá egy olyan termékkel, amit egyenesen a világ legbiztonságosabb gyermekülésének szánnak. Azt nem tudjuk, mi igaz ebből, az építéséhez mindenesetre a motorsportban, a repülőgépiparban és a hadiiparban felhasznált méregdrága anyagokat használtak fel. Nem csoda, hogy 990 dollárba kerül.

Az új gyermekülés tervezésére Frank Stephensont kérték fel,

akinek a nevéhez olyan sportautók dizájnja kötődik, mint a Ferrari F430, a Maserati Granturismo és a McLaren 720S, de a Ford Escort RS Cosworth, a BMW X5 és az első újkori Mini Cooper formatervét is ő jegyezte. Most saját dizájnstúdiót visz, és mint mondja, szívesen szakad el az autótervezéstől.

A Babyark gyermekülésének tervezése során a természetben látott formák és megoldások ihlették.

Az ülés alakja a tojást idézi, míg az ülésbe épített energiaelnyelő elemek kialakításánál a harkály természetes csontvédelmi megoldását vették alapul. A rögzítőtalpba külön lengéscsillapító rendszer került az ütközés erejének mérséklésére.

Okos megoldásokkal is teletömték a gyermekülést, például a rögzítőtalpban 14 érzékelő kapott helyet, egy ütközés után pedig a gyorsulásmérőből és giroszkópból származó adatok alapján képes megmondani a rendszer, hogy újra használható-e az ülés.

A gyermek és az ülés megfelelő rögzítése pedig nyomon követhető a hozzá tartozó okostelefonos alkalmazásban.

Ez is érdekelhet:

Ki az a Frank Stephenson? Aki az álomautóidat tervezte

Biztos ismersz néhány híres autótervezőt, és biztos, hogy Frank Stephenson nincs közöttük. Pedig néhány legendás formát neki köszönhetünk. Mutatjuk, miket.

AMG változatban is megjelent a Mercedes babakocsija

Ha az AMG GT-hez illő babakocsit keresel.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Az Asus dobja piacra elsőként az AI-laptopok új generációját

Szaftos húsokért, bomba jó sörökért és lazán elegáns hangulatért ide kell beülnöd

Van benne feszültség! – megnéztük a vadonatúj Kia EV3-at

További cikkeink a témában
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hirdetés