Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Századik évfordulóját egy motorkerékpár koncepciójával is ünnepli a BMW, és ha tényleg ilyen lesz a motorozás jövője, akkor már most nagyon várjuk.

Száz évvel ezelőtt kezdte meg működését az a cég, amit most BMW néven ismerünk, és ebből az alkalomból minden részleg elkészítette saját születésnapi ajándékát. A BMW, MINI és Rolls-Royce jövőautói után most a BMW motoros részlegén volt a sor, és igazán emlékezeteset alkottak. A Vision Next 100 egy olyan brutális külsejű sci-fi gép lett, amin Batman is szívesen húzná a gázt.

Pedig a megjelenése nemcsak futurisztikus, hanem múltidéző is: a fekete háromszög alakú váz a BMW első motorkerékpárját idézi. De a technikája már a jövőbe mutat, hiszen nem az első kerék, hanem a flexibilis váz fordul el kanyarodáskor, lengéscsillapítók helyett pedig a speciális abroncsok látják el a feladatot. A külső burkolat textilből készült, és a lámpatestek is igazán különlegesek.

Az oldalt lévő alumínium hűtőborda csak díszből került rá, hiszen természetesen már elektromos meghajtású a BMW jövőmotorja. A márka szerint pedig az autókhoz hasonlóan a motorokat is ellátják majd különféle vezetéssegítő rendszerekkel, így például a navigáció és a sebesség alapján szinte magát dönti be a motor a kanyarba, de felborulni is nehezebb lesz vele, ezért nem kell rajta sisakot viselned.

Még kitámasztó sem kell majd rá, mert a BMW elképzelése szerint a motor egyensúlyban tartja magát, mint egy Segway. Bukósisak híján pedig a motoros szemüvegére vetít minden fontos információt a rendszer, és mivel nem tudsz felborulni vele, ezért az űrruhának is beillő motoros ruházatnak is inkább esztétikai szerepe van, de azért praktikus hűtő-fűtőrendszerrel is ellátták.

Kíváncsian várjuk, mennyi valósul meg ezekből az elképzelésekből a következő évtizedekben, de ha csak néhány is valóra válik, és ilyen elképesztő gépeken motorozhatsz, akkor tényleg a Sötét Lovagnak érezheted majd magad rajta.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.