A húsvéthétfőn történt balesetben nyolc autó sérült meg.

„Összeütközött nyolc gépjármű az M7-es autópályán Balatonboglár térségében hétfőn késő délután, a sztráda Budapestre vezető szakaszát lezárták – közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján” – írta az MTI húsvéthétfőn, aztán frissítették a hírt, hogy két mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre. Szerencse, hogy csak két könnyebb sérültet kellett földi úton kórházba vinni.

A Bpiautósok Youtube-csatornája közölt egy egészen ijesztő belsőkamerás felvételt is az esetről. Ezen az látszik, hogy a két forgalmi sávban állnak vagy szinte állnak az autók – a hosszú hétvége utolsó napján rengetegen indultak vissza a fővárosba –, amikor egy fehér Audi Q8 a villogó féklámpájából következtetve vészfékezve, de óriási sebességgel csapódik be közéjük.

Egyelőre nem tudjuk, miért nem vette észre az audis az autókat annak ellenére, hogy nem hirtelen álltak meg előtte, hogy a baleset oka figyelmetlenség, műszaki hiba vagy akár a sofőr rosszulléte lehetett. Az viszont biztosnak tűnik, hogy sokkal nagyobb baj lett volna, ha nem az a két sáv közé vágódik be a kocsi, hanem telibe találja valamelyik autót a sor végén.

Ez is érdekelhet:

Gyakorlatilag kivédhetetlen a ködös autópályán a tömegbaleset, de azért van néhány tippünk a túléléshez

Azt nem tudjuk megmondani, hogyan úszhatsz meg biztosan egy ilyen helyzetet, ha belekerülsz, azt viszont igen, mit tehetsz az esélyek növelésére.

Az autósport veszélyes, és ezt csak a mostanihoz hasonló balesetek juttatják eszünkbe

Be kellene tiltani a ralit? Nem. De a játékszabályokat mindenkinek be kell tartani, hogy ne forduljon elő több tragédia.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

Rossz, amikor elmozdul a rakomány, még rosszabb, ha 33 tonnás

Gyönyörű minimalista Paganit alkottak a fiatal dizájnerek

További cikkeink a témában
Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?
Hirdetés