A Bentayga eddig is a leggyorsabb szabadidő-autónak számított a 300 km/órás végsebességével, és most itt a sportváltozata, a Speed, ami egy kicsivel izmosabb W12-es motort kapott a még ennél is nagyobb tempó érdekében.

Ha a leggyorsabb szabadidő-terepjárót kérdezik, nem biztos, hogy a Bentayga jut eszedbe. A Bentley SUV-je 0-ról 100 km/órára gyorsulásban is a legjobbak között volt, de azért vannak nála fürgébbek, mint ezen a listán is láthatod.

7 izmos SUV, ami gyorsabb, mint a Ferrari F40

Szuperautókat is legyorsulnak ezek a szabadidő-terepjárók.

A végsebességét azonban nehéz volt felülmúlni, a 6 literes, 608 lóerős W12-es motorjával a Bentayga megfutotta a 300 km/órát. Most pedig itt a még izmosabb változata.

A Bentayga Speed motorja ugyanaz a 6 literes W12-es, de a teljesítménye immár 635 lóerő.

A korábbi négy másodperces százra gyorsulása is javult, már csak 3,9 másodperc kell a mutatványhoz, és a végsebessége még magasabbra teszi a mércét. A Bentley terepjárója mostantól 306 km/órával is száguldhat.

A sportváltozat külsőre is különbözik néhány apróságban a többitől: a 22 colos kerekei egyediek, a fényszórói és a hűtőrácsa sötétebb tónusú, a karosszériára küszöbtoldat és légterelő került. A belsejét már tényleg szinte csak néhány Speed felirat különbözteti meg az egyébként is fényűző többi Bentaygától.

Ez is érdekelhet:

Bentley-t már Budapesten is lehet rendelni

Nézz be velünk az újonnan nyílt szalonba!

És ezt olvastad már?
A különbséget érezni fogod – nem csak hallani
További cikkeink a témában