A klasszikus autók méretarányos másait gyártó The Little Car Company legújabb modellje nemcsak gyerekeknek lehet érdekes, ugyanis alig kisebb a Bentley Blower eredeti példányánál, sőt, rendszámot kaphat, és közútra is mehet.

Gyerekkori álmainkat váltja valóra a The Little Car Company, hiszen miután nemrég életnagyságú méretben is megépítette a Tamiya távirányítású játékautóját, amit akár közúton is lehet vezetni, most egy legendás Bentley kicsinyített változatával állt elő, és a Blower Jnr sem elsősorban gyerekek számára lehet érdekes.

A Bentley korabeli tervei alapján épített Blowert ugyanis az eredeti, 1929-es modell méretének 85 százalékára kicsinyítették le.

A méretei ezért egyáltalán nem gyerekautósak, az eredetileg jókora Blower ebben a változatában 3,72 méter hosszú, 1,48 méter széles és 1,27 méter magas. Az utastérben két felnőtt is elfér egymás mögött ülve.

A cég többi gyerekautójához hasonlóan a Blower Jnr is 48 voltos elektromos rendszert kapott. A 22 lóerős motorja a hátsó kerekeket hajtja, és akár 72 km/órás sebességet is elérhet vele a mindössze 550 kilogrammos Bentley, de ennél óvatosabb tempóban

akár 100 kilométer megtételére is alkalmas a 10,8 kilowattórás akkumulátor.

Az eredeti Blower a nevét a feltöltős motorjáról kapta, a 4,5 literes erőforrás teljesítményét a kompresszorral 130-ról 240 lóerőre növelték, és

a Blower Jnr is feltöltős, csak épp az elektromos hálózatról, amiről 4-6 órába telik egy töltés.

Az akkumulátor töltöttségét a korabeli stílusú műszerfal egyik számlapján lehet nyomon követni.

A kicsinyített Blower építésekor, amennyire csak lehetett, megpróbálták visszaadni az eredeti Bentley stílusát,

és ha a méreteit nem látjuk, akkor mintha a legendás modell állna előttünk 1929-ből. Jobban megnézve azonban modern részleteket is találunk, mint a Brembo tárcsafékek, a tolatókamera és a telefontöltő, a karosszériaváz pedig szénszálas anyagból készült.

A legjobb az egészben, hogy az Európai Unióban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is forgalomba lehet helyezni a kicsinyített Bentley-t, és rendszámot kaphat a Blower Jnr, ami ezért nem is igazán gyerekautó, B kategóriás jogosítvány kell hozzá. Az ára is felnőttes, 90 ezer fontot kérnek érte, ami 40 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

A világ legmenőbb gyerekautója ez a kicsinyített Bugatti

És egyben a világ legolcsóbb Bugattija.

A kicsinyített Aston Martin DB5-ért szívesen lennénk újra gyerekek

Az eredeti DB5 mellé már a gyereknek is lehet venni egyet.

90 év után ismét gyártásba kerül a Bentley Blower

A most elkészült első új példány igazi mestermű.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Tréner? Panzió? Kozmetika? Így lehet a kutyád még boldogabb, miközben a te életed is könnyebbé válhat

Kiszakad a városból a Smart, itt a Concept #5 terepjáró

További cikkeink a témában
Egy illat azoknak, akik nem ismerik a félelmet – NOVELLISTA Unique Wood
Hirdetés