Tökéletesen hű múltbéli önmagához a Bizzarrini 5300 GT, melynek eredetijét a híres olasz mérnök alkotta, az újraélesztett változatát pedig a britek készítették el.

Giotto Bizzarrini nevéhez olyan mérnöki remekművek fűződnek, mint a Ferrari 250 GTO és a Lamborghini V12-es motorja. Ez azonban csak két szeletkéje annak a munkásságnak, melyet több évtizednyi pályafutás után kapott Bizzarrinitől az autózás. Az olasz mérnök dolgozott az Alfa Romeónál és az Isonál is, most pedig Angliában támadt fel a Bizzarrini név, hogy sportautókat és olyan limitált szériás ritkaságokat készítsenek, mint a versenypályának szóló 5300 GT Corsa Revival.

1964-ben mutatta be Bizzarrini az 5300 GT-t, melynek modern változata is hű az eredeti koncepcióhoz és a formákhoz. Az autó tökéletesen hozza a 60-as évek hangulatát a lágy domborításokkal a kerekek felett és a kerek fényszórókkal. Akkoriban pontosan így nézett ki egy olyan sportautó, aminek a versenypályán is sikeresnek kell lennie, nem véletlenül hasonlít annyira a 250 GTO-ra. Háromdimenziós szkennerrel digitalizálták az eredeti Bizzarrini 5300 GT-t, majd elkezdtek dolgozni az új változaton, melyből huszonnégy darabot építenek.

Ellentétben a Ferrari és a Lamborghini sportautóival a Bizzarriniben nem egy V12-es motor van, hanem a Chevrolettől származó, 5,3 literes, V8-as motor, Weber karburátorokkal és több mint 400 lóerővel. A Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival súlya 1250 kilogramm.

Ez is érdekelhet:

A legnagyszerűbb olasz sportautók atyja volt Giotto Bizzarrini

Az olasz mérnök nevéhez olyan legendás alkotások fűződnek, mint a Ferrari 250 GTO és a Lamborghini V12-ese.

V12-es szupersportautóval támad fel a Bizzarrini

Giugiaro tervezte a formáját, a Cosworth pedig a motorját.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Harmincegy éve nő vezeti Budapest legnépszerűbb, sokat látott sztriptízbárját – A nagy Marilyn-sztori a Playeren

Csodálatos retró a Nissan 400Z Heritage Edition

Ezzel a két autóval int búcsút a Jaguar F-Type

További cikkeink a témában