Bernie Ecclestone igyekezett tisztázni megosztó megnyilvánulását.

A Forma–1-et évtizedekig irányító Bernie Ecclestone nemrég azzal került rivaldafénybe, hogy nyíltan kiállt Vlagyimir Putyin mellett az orosz–ukrán háború kapcsán, megnyilvánulásait nem lehetett félre érteni – többek között olyanokat mondott, hogy Ukrajna orosz megszállása során megölt több ezer ártatlan ember „nem volt szándékos”.

„Putyinért még egy golyót is bevállalnék”; az F1 azonnal reagált Ecclestone szavaira

Bernie Ecclestone megszólalt az orosz–ukrán háború kapcsán, de talán nem kellett volna.

Természetesen hatalmas port kavartak a 91 éves üzletember szavai, az F1 azonnal elhatárolódott Ecclestone-tól és többek között Lewis Hamilton is szót emelt ellene – utóbbira reagált is a brit, bár nem túl elegánsan:

A Putyin melletti kiállásáért kritizált Ecclestone személyeskedéssel válaszolt Hamiltonnak

Tényleg az lenne a legjobb, ha Bernie Ecclestone inkább nem szólalna meg.

Mostanra viszont odáig jutott Ecclestone, hogy egy újabb tv-interjúban elnézést kért a megjegyzéseiért és elmagyarázza, hogy is gondolta valójában a mondottakat:

„Az emberek gyakran meggondolatlanul mondanak dolgokat, valószínűleg én is így tettem. Megértem, ha azt gondolják, hogy én azt védem, amit Ukrajnában művelt, de nem. Az Háború idején nőttem fel én is, így pontosan tudom, milyen az, és sajnálom, hogy az ukránoknak olyasmiért kell szenvedniük, amit el sem követtek. Semmi rosszat nem tettek. (...) Nem érdemlik meg a szenvedést. Nem jó ez senkinek. Nem látom, hogy ebből a helyzetből bármelyik félnek is előnye származhatna, ki kéne egyezniük. Sajnálom, ha valakit felzaklatott bármi, amit mondtam, nem volt szándékomban.”

(Forrás: planetf1.com, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Verstappen a futamot már nem tudta megnyerni az Osztrák Nagydíj versenyhétvégéjén

A pénteki időmérő edzés és a szombati kvalifikációs sprint után a vasárnapi futamgyőzelem nem jött össze Max Verstappennek.

„Itt az ideje, hogy Lewis Hamilton visszavonuljon”

Sir Jackie Stewart szerint Lewis Hamilton a kínlódás helyett válassza inkább a divatszakmát.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
Hirdetés