Sir Jackie Stewart szerint Lewis Hamilton a kínlódás helyett válassza inkább a divatszakmát.

Lewis Hamilton úgy futott neki a 2022-es idénynek, hogy revánsot vesz tavalyi vereségéért, és megszerzi a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címét. Az idén életbe lépő, a Forma–1 valaha volt legnagyobb átalakulását hozó technikai szabályok azonban kibabráltak a Mercedesszel, így a brittel is, akinek az autója pattogásán és az azzal járó fájdalmakon, valamint az önmagához mérten viszonylagos sikertelenségen túl ráadásul még azzal a tudattal is meg kell küzdenie, hogy rendre fiatal csapattársa, George Russell mögött végez.

David Coulthard üzent a nyafogó Lewis Hamiltonnak

Egyetértesz David Coulthard határozott bírálatával?

Hamilton szemmel láthatóan minden tekintetben szenved, és bár tizenhárom futam még hátravan az idényből, nem túlzás azt állítani, hogy már annak is örülhet, ha a szezon végén sikerül valahogy az első ötben végeznie.

„Itt az ideje annak, hogy visszavonuljon. Ott van neki a zene, a kultúra. Imádja a ruhákat, a divatszakma passzolna is hozzá. Biztos vagyok benne, hogy sikeres lenne, mert rengeteg pénzt keresett. Teljesen jogosan, hiszen ő korszakának legjobbja”

– jelentette ki a legendás háromszoros világbajnok Sir Jackie Stewart a Convex Conversation Podcast adásában, amikor Hamilton helyzetéről kérdezték. Stewart szerint ugyanakkor nem biztos, hogy ez az idény végén be fog következni, pedig

„bölcsebb abbahagyni, mint átélni azt a fájdalmat, ami azzal jár, hogy már nem vagy képes arra a teljesítményre, amire korábban”.

A hétszeres világbajnoknak a 2023-as szezon végéig szól a szerződése a Mercedesszel, jó kérdés, hogy valóban kitölti-e idejét.

(Forrás: total-motorsport.com, fotó: formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Ráfarag, aki a Ferrari és Leclerc világbajnoki címére fogad

Már temetik a Ferrarit és Charles Leclerc-t is.

Rasszista megjegyzése miatt valószínűleg bukta F1-es karrierjét a Red Bull pilótája

Meggondolatlan megjegyzéseket tett, a Red Bull pedig azonnal reagált.

Nem hagyja annyiban az orosz-ukrán háború miatt kirúgott pilóta a menesztése körülményeit

A Vlagyimir Putyin szűk köréhez tartozó Dimitrij Mazepin fia már meg is tette a szükséges lépéseket.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában