Gyönyörűen tiszteleg a Type 55-ös előtt ez a sárga és fekete színekbe öltözött Bugatti Chiron Super Sport.

1931-ben mutatta be a Bugatti a Type 51-es versenyautó utcára szánt változatát, de a Type 55-ös kétüléses karosszériája az arányokon túl azért is izgalmas, mert ezen a modellen már megjelent a kéttónusú fényezés. Jean Bugatti ötlete aztán a márka egyik legjellegzetesebb stíluseleme lett. A harmincnyolc darabban gyártott Type 55 Super Sport közül pedig a sárga és fekete színeket viselő példány a leghíresebb. Ez az ikonikus autó ihlette ezt az egyedi Bugatti Chiron Super Sportot.

Hogy a Bugatti tervezői közelebbről is megvizsgálhassák a Type 55-öst, az eredeti autót a franciaországi Mulhouse-ban található Musée National de l'Automobile-től kérték kölcsön.

Legtöbbször a franciákra jellemző kékben versenyeztek a Bugattik, de Ettore Bugatti egyik kedvenc kombinációja a kontrasztos sárga és fekete páros volt. Tökéletesen idézték meg a klasszikus Type 55-ös színezését a Chiron Super Sportot, melyen feltűnő a hűtőrácstól a szélvédőig tartó egyenes vonal. A fényszórók felett induló, átmenettel sűrűsödő mintázat az eredeti autó fekete sárvédőit jelenítik meg. Mivel az egyedi igényekkel foglalkozó Sur Mesure részlegnél kiemelten fontos az időtálló megjelenés, ezért ez egy speciális festési eljárással készül. A sárgával kiemelt maszk és a hátul teljesen fekete karosszéria kiemeli a visszatérő patkó motívumokat.

Szépen rímel a külső színvilágra az utastér is, ahol az ajtókárpitokon jelenik meg a Super Sport logókból álló mintázat. A fekete bőrrel varrott üléseken feltűnő a sárga cérna, valamint az autó gerincvonalát kiemelő íves elem az utasok között. Kívülről szinte alig feltűnő a fekete tetőpanelbe olvadó dupla üvegtető az 1600 lóerős Chiron Super Sporton.

Ez is érdekelhet:

Elegáns fényűzés az Atlanticot idéző Bugatti Chiron Super Sport

Rothschild báró régi Bugattijának modern átirata ez a Chiron Super Sport.

Villámgyorsan visz a Bugatti aranykorába a Chiron Super Sport Golden Era

Elég körbesétálni az autót, és meg is van a Bugatti tematikájú történelemóra.

Párizs felett pózol a legdrágább új autó, a Bugatti Chiron Profilée

Tudod, mennyibe került a Bugatti Chiron Profilée? Sokba. Nagyok sokba.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

„A Red Bullnál most eléggé mérgező a környezet”

Tényként állítják, hogy a Haas leigazolt egy pilótát Hülkenberg helyére

Még a Ford Mustang GTD is lehet durvább!

További cikkeink a témában