A Totalcar adott hírt róla, hogy jogerős ítélet született a közfelháborodást kiváltó büntetőfékezős-leszorítós Audi R8 vezetőjének az ügyében.

A sztori nem túl bonyolult, és egészen hajmeresztő, még ha a vétkes főszereplőnek ez nem is ért agyat első körben: május végén egy furgon haladt az M0-s autóút és az M3-as autópálya Budapesthez közeli csomópontjánál, amit utolért a fehér Audi R8-ban ülő B. Zoltán, akit nagyon felbosszantott a hozzá képest lassan haladó jármű.

Villogással jelezte neki, hogy el kellene takarodni az útból, de a furgon vezetőjének igazából még csak nem is volt hova húzódnia, ezért az audis szabálytalanul kikerülte jobbról, majd eszébe juthatott, hogy azért annyira mégsem siet, és elkezdett játszadozni. A büntetőfékezés, mutogatás, ordibálás után megpróbálta leszorítani a furgont, ami szerencsére elöl-hátul fel volt szerelve kamerával, így B. Zoltán performansza teljes egészében meg lett örökítve.

A videó annak idején elég szép karriert futott be, ezrek háborodtak föl a mutatványt látva. Mutatjuk is, és előre szólunk, hogy biztosan nálad is fel fog menni egy kicsit a pumpa.

Később a kihallgatásán Bé "Igazságosztó" Zoltán elmondta, hogy az ilyesmi igazából mindennapos (nála biztosan), és hogy nem leszorítani, hanem megállítani akarta a furgont, hogy beszéljen a vezetőjével. Ha arrogancia és cinizmus miatt is lehetne osztogatni éveket, Zoli már tutira életfogytot csücsülne a szegedi Csillagban, de ennyire azért nem szigorú a törvény.

Annyira viszont igen, hogy a bíróság jogerősen 325 ezer forint pénzbírságra ítélje Zoltánt, és egy évre eltiltsa a vezetéstől.

Szóval most egy évig egy életveszélyes sofőrrel kevesebb fog büntetőfékezgetni a magyar utakon. Példás ítélet, ami valakinek talán megmentette az életét. Ha esetleg B. Zoltán is tanult az esetből, akkor még szebb a történet, bár erre mi inkább nem tennénk nagyobb téteket.

(via)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

A kutya az ember legjobb barátja, de miért és mióta? És miért ne lehetne a tiéd is?

Még mindig új autó ez a szép Ferrari 348 tb

Merész és gyönyörű a Zagato múltidéző Alpine-ja

További cikkeink a témában
Új sorozat a Playeren: Akarok egy kutyát! Kattints az első részért!
Hirdetés