Nincsen üvöltve benzint zabáló, kompresszoros V8-as benne, így könnyen beteheti a lábát az egyre szigorúbb kibocsátási normák szorongatta Európába a General Motors, mely rögtön egy pazar szabadidő-autóval, az elektromos Cadillac Lyriqkel hozza el az amerikai luxust.

2020-ban mutatta be a Cadillac a Lyriq tanulmányautót, melyet a következő évben már gyártásba is engedtek, szinte változatlan formában. Ez önmagában meglepő, hiszen a Lyriq formaterve nagyon markánsan jeleníti meg a mostanra szinte hagyományosnak mondható Cadillac jegyeket, mégis futurisztikus szabadidő-autó. 2023-ban pedig a General Motors Európába hozza az első elektromos Cadillacet.

Függőleges fényszórói és szélesen terpeszkedő maszkja több mint határozott fellépés.

Éles vonalait nagyszerű részletek dobják fel, a Cadillac dizájnerei semmivel össze nem téveszthető arculatot adtak minden modellnek, a Lyriq pedig egész biztosan kitűnik majd a puccos szabadidő-autók tengeréből. A méretei adottak hozzá, hiszen a General Motors Ultium platformjára épülő autó 5 méter hosszú, közel 2 méter széles és 1,6 méter magas.

Méreteit tekintve a Mercedes-Benz EQE és EQS SUV modellek közé esik, közel áll az Audi Q8 e-tronhoz, de leginkább a BMW iX-et célozza meg az 528 lovas Lyriqkel a Cadillac. Tizenkét modulból álló, 102 kWh-s akkumulátorával akár 530 kilométert is megtehet egy feltöltéssel. Gyorstöltőn akár 15 perc alatt 200 kilométerre elegendő energiát tud felvenni.

33 colos kijelzője uralja az utasteret, melyet aktív zajkioltó rendszer varázsol bámulatosan csendessé.

Egyetlen hatalmas képernyő foglalja magában a kormány mögötti műszeregységet és a fedélzeti rendszer érintőkijelzőjét, de a Cadillac ennél jóval többről szól. Tökéletes hangzású audiorendszert és pazar kényelmet, amivel nagyon komoly ellenfele lehet a német triónak. Az anyaghasználat és az összeszerelési minőség pedig messze a Tesla Model X előtt jár. Az Autopilothoz hasonló a Cadillac Super Cruise rendszere, mely szintén egy folyamatosan tanuló, felhő alapú, az önvezetés felé mutató asszisztens.

Elsőként Zürichben nyit szalont a Cadillac, majd további öt európai országban bukkan fel a márka, köztük Franciaországban és Svédországban, de bizonyára Norvégiát sem hagyják villanyautók nélkül.

Ez is érdekelhet:

Elektromos óriás a Cadillac Escalade IQ

Nagy hatótáv, önvezetés, luxus és erő is fért bőven a hatalmas Cadillac Escalade IQ-ba.

A Cadillac is elkészült az elektromos luxusautójával

Mutatjuk a BMW i7 és a Mercedes EQS amerikai riválisát.

Szédületes pályagépet mutatott be a Cadillac

Nem egészen ez jutna eszedbe a Cadillac nevéről.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában