Ha egy film a római birodalom korában játszódik, akkor elég nehezen lehet elhelyezni benne autókat, de persze nem lehetetlen: a Citroën megoldotta.

2023-ban mutatják be az Asterix és Obelix sorozat legújabb filmjét, és A középső birodalom nemcsak azért érdekes, mert ez lesz az első Asterix-film, ami nem a képregény alapján készült, és az első olyan, amiben nem Gérard Depardieu játssza a főszerepet, hanem azért is, mert a Citroën tervezett hozzá egy járgányt. Kr.e. 50-ben persze még nem lehetett szó autóról, ezért egy harci szekeret.

A filmre jövő februárig még várnunk kell, de a Citroën már idejekorán leleplezte a harci szekerét.

A szellemes videóbemutatóban kiemelik, hogy a kocsi tömör tölgyből és galliai acélból készült, a tetejét lutéciai vászonból szabták, a felfüggesztése vaddisznóbendőből van, a szentjánosbogár-lámpája pedig érthető módon elég dinamikus fényt ad. A Citroën nemrég megújult emblémája elég időtálló, mert egyáltalán nem lóg ki a korból, ahová a kocsit szánták.

Nem lehet nem észrevenni, hogy a harci szekér sziluettjét a legendás Kacsa, a 2CV ihlette,

ez is volt a Citroën szándéka, így mégis el tudtak rejteni egy autót a filmben. A rendező-főszereplő Guillaume Canet mellett olyan sztárok is feltűnnek a filmben, mint Vincent Cassel, Marion Cotillard, Pierre Richard – aki már 88 éves –, és még Zlatan Ibrahimovic is. Az előzetesből kiderül, mire számíthatsz:

Ez is érdekelhet:

Az autózás jövőjét kutatja a Citroën ezzel a radikális koncepcióval

Az Oli egy egyszerűen gyártható, takarékos, olcsó villanyautó előfutára.

Új emblémája lett a Citroënnek

A százéves eredeti emblémájához tér vissza a Citroën.

A Citroën újraértelmezte a minimálautó fogalmát

A modern idők Trabant Trampja lehet belőle.

Támogatott és ajánlott tartalmaink
További cikkeink a témában
Ahol a csúcsminőségű bútor életszemléletté nemesül
Hirdetés