A klasszikus Mustang még ma is meg tudja ihletni az autóépítőket, amiből fantasztikus izomautók születnek. A Classic Recreations műhelye engedélyt kapott a Fordtól, hogy újonnan kínáljon 1969-es Boss 429-est, és éltek is a lehetőséggel.

Mindenki tudja, hogy ha finoman modernizált Porschére vágyik, akkor a Singer adja a megoldást, ha pedig egy klasszikus Mustangot szeretnél új állapotban, akkor a Classic Recreations műhelye lehet a befutó.

A cégnél büszkék lehetnek rá, hogy a Fordtól megkapták az engedélyt és a jogokat arra, hogy az egyik legvagányabb Mustangot újonnan kínálják, így készült ez a Boss 429.

A munkához egy 1969-es Mustang eredeti karosszériájára volt szükség,

amit teljesen lecsupaszítottak, és úgy újították fel, mintha most jött volna ki a gyárból. Utána jöhet az átalakítás, ami során felkerülnek a Boss 429 változat egyedi jegyei, a nagy légbeömlős gépháztető, az új fényszórók és lökhárítók, és a kerekeket is 18 colos méretre cserélik.

Retró hangulatú maradt az utastér, de itt is mindent átépítettek,

új az alumíniumból készült kormánykerék, erősebb a légkondicionáló és az üléseket is újrahúzták a lyuggatott bőrkárpittal. Az eredeti műszerek helyett új számlapokra volt szükség, mert a Mustang Boss 429 ebben a változatában jóval gyorsabb is lett a gyárinál.

Az eredeti Boss 429-ben 7 literes V8-as dolgozott, ami a gyári adatok szerint 380 lóerőre volt képes, de a korabeli tesztek szerint simán hozta az ötszáz lóerőt is. A Classic Recreations alkotása azonban ennél is jóval izmosabb motort kapott:

a 8,9 literes V8-as teljesítménye 815 lóerő, és ezt bizony kézi váltóval kell beosztani, bár kérésre automatát is beépítenek.

Nem kevés pénzbe kerül, ha azt szeretnéd, hogy egy újszerű, de az újnál is erősebb Mustang Boss 429 álljon a garázsodban.

A Classic Recreations autója ugyanis legalább 209 ezer dollárba, azaz 59 millió forintba kerül, és erre jönnek rá az opciók. De ha stílusos és bivalyerős izomautót szeretnél, akkor a képeket elnézve nem is kell tovább keresgélned.

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Utcai sportautó volt, high-tech hibrid lett belőle: Honda Civic 2022