Már készül a Nissan Leaf harmadik generációja, a bemutatójára azonban egy kicsit még várni kell, egy dolog azonban már kiderült az új modellről.

Kétségkívül mérföldkőnek számít a Nissan Leaf, hiszen az első generációja, ami első villanyautóként az európai év autója díjat is elnyerte, sok autóssal ismertette meg az elektromos autózást. A második széria minden téren jobb lett nála, nagyobb akkumulátorral és használhatóbb hatótávval, most pedig már a harmadik generációját tervezgeti a Nissan.

A tervek szerint a Nissan Leaf következő generációja is crossover lesz, hiszen ez a kategória a legkeresettebb manapság.

Ezt Guillaume Cartier, a Nissan európai vezére mondta az Autocar magazinnak adott interjújában. Nem ez lesz a Nissan első elektromos crossovere, nemsokára piacra kerül az Ariya, ennek kisebb testvére lesz az új Leaf.

Az elektromos Ariya a Nissan következő nagy dobása

500 kilométeres hatótávú és 395 lóerős változata is lesz.

Az új Leaf ugyanarra az elektromos autóknak szánt padlólemezre épül majd, mint a Nissan Ariya

és a szintén nemrég bemutatott Renault Megane E-Tech Electric, méretben és stílusban is az utóbbihoz áll majd közelebb. A japán márka szerint nem a szabadidő-terepjárókhoz hasonlít majd a Leaf, de megemelt modell lesz, tehát egy igazi crossover.

A Megane-rokonság az új Nissan Leaf technikájára is következtetni enged.

A Renault-féle változatban jóval nagyobb, 70 kilowattórás az akkumulátor, és az ezzel elérhető 470 kilométeres hatótáv is jelentősen több, mint amit a Leaf ma kínálhat. Más téren is szintet lép a kompakt Nissan, hiszen akár 130 kilowattal is tölthető lesz, amivel egy óra alatt érhető el a 80 százalékos töltöttség.

A részletekre még várnunk kell, hiszen a Leaf harmadik generációjának bemutatója csak 2025-ben várható, a gyártása a Nissan angliai üzemében folyik majd.

Ez is érdekelhet:

A kategória csúcsán maradna a vadonatúj Nissan Qashqai

Az elektromos autók vezetési élményét ígéri a sikermodell harmadik generációja.

A szálló idő alatt – Nissan Leaf e+-teszt

Nagyobb akkucsomaggal és hatótávval még használhatóbb lett a Nissan világsikerű villanyautója. Csak már konkurensek rengetegében kell megfelelnie.

És ezt olvastad már?
A világ első gyorshajtóját 13 km/órás sebességgel kapták el
További cikkeink a témában