A BMW i Vision Circular minden porcikájában hátat fordít szinte mindennek, aminek ma a BMW-t ismerjük.

A BMW standján a müncheni autókiállításon a hidrogénüzeműre átalakított X5-öst, a szériagyártású i4 és iX villanyautót teljesen háttérbe szorítja egy kis gömbölyded hogyishíják. Ez a Vision Circular, egy szinte teljes egészében újrahasznosított anyagokból készült és teljes egészében újrahasznosítható kis elektromos autó.

A BMW i Vision Circular legizgalmasabb része a szilárdtest-akkumulátor, amely nagyobb energiasűrűségű (tehát könnyebb) és gyorsabban tölthető, mint a ma elterjedt akkutípusok. Sajnos pontos részleteket még nem árult el a gyártó az új akkuról, de az már majdnem bizonyos, hogy legfeljebb 4-5 éven belük már több szériagyártású elektromos autó is ilyennel készül majd.

A vesék ennél nagyobbra már nem nőhetnek, paradox módon mégis kevésbé uralják le a kis BMW-tanulmány orrát, mint mondjuk egy mai 7-esen
Érdekes a letört majd lassan visszaemelkedő övvonal
Sajnos nem ismerjük a hölgyet, de láthatóan nagy híresség Németországban. Amikor ő nézte meg a tanulmányt, pisszenni se volt szabad a környéken

Dizájn szempontjából a legérdekesebb részlet mindenképp a kocsi orra. Első pillantásra úgy tűnik, a koncepcióautó már nem is viseli a jellegzetes veséket. De egy pislogás után kitisztul a kép és kiderül: valójában a vesepár a lehetőségek végső határáig tágult és már az egész frontot kitölti. A BMW-nél a hasonlóan radikális dizájnújítások átjutása a sorozatgyártású modellekbe legalább 3-4 éves folyamat szokott lenni. Mindenesetre kíváncsian figyeljük, átmegy-e a 3-asok, 5-ösök, 7-esek és az i-modellek világába ez a teljesen új BMW-front-koncepció.

Azért ma még egy plug-in hibrid BMW reálisabb megoldás főautónak, mint egy tisztán villanyos modell:

Kinek kell háromszáz lovas 5-ösből dízel, ha itt a csodás plug-in hibrid? Teszt: BMW 530e

Aki a konnektoros hibrid 5-ös helyett egy hasonlóan erős dízelt választ, rosszul választ.

És ezt olvastad már?
Nagyon másmilyen, mégis azonnal otthon vagy benne. Kipróbáltuk az új Peugeot 408-ast