A Mazda idén rákapcsol az újdonságokra, és egy hónapon belül vadonatúj modellt mutat be, a CX-5-nél is nagyobb CX-60 pedig a márka első plug-in hibrid modellje lesz.

A Mazdának van már teljesen elektromos hajtású autója, az MX-30, ezen kívül több modelljét is mild hibrid hajtással szereli, és idén érkezik a Toyotától kölcsönzött hibrid rendszerrel szerelt Mazda2, de a konnektorról tölthető hibrid eddig még hiányzott a japán márka palettájáról. Már nem kell sokat várnunk rá, egy hónapon belül leplezik le a CX-60-at.

Az autóból még nem sokat láthatunk, csak ezt a pár másodpercet:

A CX-60 arra az új padlólemezre épül, amire egy sor szabadidő-terepjárót képzelt el a Mazda, a CX-60-tól a CX-70-en és CX-80-on át egészen a CX-90-ig. Nem mindet forgalmazzák majd az európai piacon, ezek közül kettőt lehet majd nálunk is megvásárolni: az ötüléses CX-60-at nem sokkal később követi majd a hétüléses CX-80.

A CX-5-nél is nagyobb modell érdekessége a plug-in hibrid rendszer lesz, ami egy 2,5 literes, négyhengeres benzines szívómotort tartalmaz majd,

az elektromos hajtással kombinálva a teljesítménye 300 lóerőnél is több lesz. A Mazda csúcsmodelljének további részletei csak a hivatalos premieren, március 8-án derülnek majd ki.

Ez is érdekelhet:

Még mindig lehetett jobbá tenni a Mazda roadsterét

Újdonságokkal kezdi a jövő évet az MX-5.

A CX-50 a legújabb Mazda, de nem kaphatod meg

Sajnos erről a típusról lemaradunk, de lesz másik.

És ezt olvastad már?
Megtaláltuk az elektromos Nissant, amit nem kell tölteni
További cikkeink a témában