A piac egyik legolcsóbb elektromos autója lesz a Dacia Spring, amit egy hét múlva mutatnak be, de százezer forintos előleggel már most le lehet csapni az országba elsőként kerülő száz példány egyikére.

A Dacia már korábban elárulta, hogy az első elektromos autóján dolgozik, és a Spring névre keresztelt modell a piac egyik legolcsóbb villanyautójának ígérkezik.

A Dacia a legolcsóbb elektromos autón dolgozik

Jövőre kerül gyártásba a Spring.

A Renault-csoport egy hét múlva, október 15-én leplezi le az autót, de addig is elárultak róla néhány részletet, és az igazán elszánt vevők már le is foglalhatják maguknak.

A Spring egy 3,73 méter hosszú, ötajtós városi crossover lesz, a 26,8 kilowattórás lítiumion akkumulátorával a hatótávolsága 200 kilométer körül alakul. A formáját a képeken látható tanulmányautóból sejthetjük, egyébként

a Dacia első zöld rendszámos autója a márka három legfőbb jellemzőjét egyesíti magában: egyszerű lesz, robosztus és elérhető.

A hazai importőr kutatása szerint sokan ülnének környezettudatos autóba, de nem tudják megfizetni, és erre jelenthet megoldást a Spring.

Az árát még nem árulták el, csak egy hét múlva derül ki, de azt már most biztosan ki lehet jelenteni, hogy a Dacia többi modelljéhez hasonlóan a kategóriája egyik legolcsóbb képviselője lesz.

Az érdeklődők már most lefoglalhatják az országba kerülő első száz példány egyikét, különösebb kötelezettség nélkül, a százezer forintos előleget ugyanis a rendeléstől való elállás esetén a Renault Hungária teljes mértékben visszatéríti. Az elektromos autókra adott állami támogatás pedig egy ilyen előrendelésnél még felhasználható.

Ez is érdekelhet:

Ezekre az elektromos autókra kaphatsz 2,5 millió forintos támogatást

Mostantól csak az eleve olcsóbb villanyautókat támogatja az állam. Mutatjuk, melyiket.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

World Margarita Day – Egy újabb ünnepet köszönthetünk köreinkben, már Magyarországon is

Fantasztikusan szól Gordon Murray versenygépének 12 ezer fölé forgó V12-ese

Rockabilly és cyberpunk hotrodok érkeznek Budapestre

További cikkeink a témában