Ha jobban bejön a régi Mini stílusa, de már elektromos autót szeretnél, akkor a David Brown Automotive újdonságát neked találták ki. Persze, mivel igazi, személyre szabott prémiumtermékről van szó, elég borsos az ára.

Már hat éve annak, hogy a David Brown Automotive bemutatta a modernizált Minijét, de csak most jutottak el oda, hogy tisztán elektromos hajtású változatot is építsenek a klasszikus kisautóból. A brit manufaktúra által tökéletesre restaurált Mini Remastered eddig az eredeti benzinmotor tuningolt változatát kapta, most azonban már elektromos autó is lehet a régi Mini.

A szellemesen eMastered névre keresztelt változat érdekessége, hogy nem lett nehezebb az eredeti Mininél

az akkumulátor beépítése ellenére sem, ahhoz hasonlóan 640 kilogrammot nyom. Pedig az akkucsomag nem kicsi, 18,8 kilowattórás, amivel 177 kilométert tehet meg egy feltöltéssel, városban ez elég is lehet. A töltése 6,6 kilowattal mehet, így három óra alatt kész is van.

Mivel nem lett nehezebb, ezért erősebbnek sem kellett lennie az elektromos Mininek.

Az elektromotorja 98 lóerős, és 175 Nm a maximum nyomatéka, ezzel 8,5 másodperc alatt gyorsul százra, és 148 km/óránál korlátozott a végsebessége. Minden példányt személyre szabnak, ezért az ára elég húzós: 125 ezer fonttól indul az ára, ami 56 millió forintnak felel meg.

Ez is érdekelhet:

Sosem vágytunk még úgy egy klasszikus Minire, mint most

Ha mindig is egy régi Minit akartál, éppen csak egy kicsit modernizálva, ez lesz a te autód.

James Bond autója ihlette ezt az újragondolt Minit

Roger Moore autója szerint készült, egy ismert vevőnek.

Menő erősítőt építettek a modernizált Miniből

A Marshall hatvanadik születésnapjára készült a limitált széria.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában