Mint egy utcára engedett versenyautó, úgy néz ki a Formula–1 által ihletett technikájú Aston Martin Valkyrie, és ezt láthatjuk azon a videón is, amelyen David Coulthard gurulgat vele Monacóban.

Az utóbbi idők két legelképesztőbb szupersportautója az Aston Martin Valkyrie és a Mercedes-AMG One. Azon kívül, hogy a Formula–1 ihlette a technikájukat, és csak limitált példányszámban készülnek, az is közös bennük, hogy nem juthat hozzájuk akárki. Ha valaki, akkor David Coulthard számára nincs ilyen akadály, ezért mindkét autóra leadta a megrendelését.

A Valkyrie pedig már meg is érkezett, a korábbi Formula–1-es pilótát ugyanis a volánja mögött látták Monacóban.

Coulthard a fiával, Daytonnal közlekedett a nem éppen városi forgalomra kitalált szuperautóval, és hogy mennyire versenyautós a Valkyrie, az is mutatja, hogy a zaj miatt fejhallgatóra és átbeszélőre van szükség benne menet közben.

Az elképesztő gépet Adrian Newey tervezte, és ugyanott készült, ahol a Red Bull F1-es versenyautói is. A 6,5 literes V12-es motorját a Cosworth építette, a hibrid rendszerrel együtt 1140 lóerős teljesítményre képes. Coulthard autója a nyolcvanhatodik a 150-ből, és mivel nemrég az AMG One gyártása is elkezdődött, hamarosan azt is átveheti majd.

Ez is érdekelhet:

Libabőrös leszel az Aston Martin Valkyrie hangjától

Így szól az egyik utolsó klasszikus V12-es szupersportautó.

F1-es festéssel is megmutatta magát az Aston Martin Valkyrie

Silverstone-ban próbálták ki először az egymilliárd forintos szuperautót.

Kiélezett közúti versenygép lesz az Aston Martin szuperautója

Belül is megmutatta magát a Red Bull F1-es csapatával közösen tervezett Valkyrie.

És ezt olvastad már?
Úgy megy ez a dízel BMW, hogy Teslával se léped le