Az Alfa Romeo is kapható lesz az Egyesült Államokban, de akik jobban bíznak egy amerikai márkában, azoknak lehet érdekes, hogy a Tonale ikertestvére Dodge Hornet néven kerül forgalomba a tengerentúlon.

Nem gondoltuk volna, hogy egy Alfa Romeo egyszer a Dodge kínálatában is feltűnik, pedig most éppen ez történt. Az olaszok újdonsága, a kompakt méretű Tonale ugyanis testvérmodellt kapott, amely Dodge Hornet néven lesz kapható az Egyesült Államokban. A kifutó Charger és Challenger, valamint a Durango mellett szükség is lesz egy megfizethető belépőmodellre.

Hornet

A név története az ötvenes évekre nyúlik vissza, akkor a Hudson, majd az azt felvásárló AMC kínált ezen a néven modellt, végül a gyártó és a név is a Chrysler tulajdonába került. Hornet volt a neve annak az eredeti formájú, mindössze 3,83 méteres crossover-koncepciónak, amit 2006-ban mutattak be, 1,6 literes, 172 lóerős kompresszoros motorral, de gyártásba végül nem került.

Nem egyszerű átmárkázásról van szó, de nem nagyon rugaszkodtak el az Alfa Romeo számára kitalált formavilágtól.

A karosszéria alakja ugyanaz, még a fényszórók körvonala is megegyezik, egyedül az olaszok jellegzetes pajzsát tervezték le az orráról, aminek a helyére egy hagyományosabb hűtőmaszk került, és a hátsó lámpák fénycsíkja is másképp ívelt.

Nagy különbségekre a belső térben sem kell számítani, a Dodge Hornet csupán a szellőzőnyílások formájában és a középkonzol elrendezésében különbözik, és

az Alfa Romeóval ellentétben a motort sem a kormánykeréken lévő gombbal kell indítani.

A színes képernyős műszeregység és az infotainment rendszer azonban az olasz testvérmodellből lehet ismerős.

Európában a Tonale a 130 és 160 lóerős hibrid, valamint a 275 lóerős plug-in hibrid változatban kapható, a Dodge Hornet kínálata pedig a GT modellel indul, amit kétliteres, 269 lóerős turbós négyhengeres motorral szerelnek.

A csúcsmodell az R/T a plug-in hibrid hajtással, 290 lóerős teljesítménnyel és 6,5 másodperces gyorsulással százra.
A Dodge egy különkiadást is bemutatott GLH néven, ami a Goes Like Hell rövidítése.

Azt nem tudjuk, hogy erősebb vagy gyorsabb lett-e, de az biztos, hogy dögösebb. A piros sávokkal díszített karosszéria mellé 20 colos kerekek, ültetett futómű és dupla kipufogóvég jár. A Hornet GT már az év végén kapható lesz az USA-ban, az R/T pedig jövő tavasszal érkezik.

Americano

Nem először cserél modelleket az olaszokkal a Dodge. Jó pár évvel ezelőtt a Journey érkezett meg az európai piacra Fiat Freemont néven, és a legutóbbi Tipo is kapható egyes piacokon Dodge Neon néven. Az amerikai márka legutóbbi kompakt modellje a 2012-ben bemutatott Dart volt, ami az Alfa Giulietta alapjára épült, de a formája teljesen különbözött tőle.

Ez is érdekelhet:

Meg vannak számlálva a Hellcat napjai a Dodge-nál

Szerintünk kitalálod, hogy miért tűnik el a Dodge kínálatából a Hellcat.

Az Alfa Romeo Tonale vezetésében az a legizgalmasabb, hogy egy Alfa Romeo Tonalét vezetünk

Aki szereti az Alfát és az olasz autókat, a Tonalét is szeretni fogja. Aki nem, annak ez a kocsi is csak egy átlagos mai hibrid SUV.

Végre itt a Tonale, az Alfa Romeo első hibrid autója

A hibrid Tonale vezeti az olasz márkát az elektromosított jövőbe.

És ezt olvastad már?
Úgy megy ez a dízel BMW, hogy Teslával se léped le