Ecclestone minden idők legőrültebb ötletével állt elő

Bernie Ecclestone nincs oda a hibrid technológiáért, most viszont úgy tűnik, meghajolna a gyártók Formula E-s érdeklődése előtt, ha még mindig ő lenne az F1 atyaúristene: azt javasolja a sportág új tulajának, hogy növesszen pöcsöt magának és vállalja be ezt a húzást.

Ez az egész elgondolás azért fura – és akár tudathasadásos állapotnak is tűnhetne, ha nem Ecclestone-ról lenne szó –, mert a brit üzletember néhány éve még úgy volt vele, hogy a Formula E egy felesleges sorozat, most viszont elektromos versenysorozatott csinálna az F1-ből. Jó, oké, belátta, hogy nem is akkora hülyeség, van ilyen:

A sorozatot Szuper Formula E-nek nevezné át, elképzelése szerint az autók kinézete nem változna, mármint F1-es maradna, hangjuk mondjuk még annyi sem lenne, mint most, de erre biztosan lenne valami megoldásuk a szakemberek – végül is most is ez megy, az akusztikai parasztvakítás, amit egyelőre csak a tévénézők élvezhetnek majd.

Mi azért kíváncsian várjuk, mi lesz ebből, valószínűleg semmi, és nem csak azért, mert a Liberty direkt szembe akarna menni Ecclestone-nal, hanem mert 2021-től jönnek az új, egységesített és költséghatékony motorok. Aztán fene se tudja.

(Forrás / fotó: The Guardian / Getty Images)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon