Gyanús ez az egész a korábbi Forma–1-csapattulajdonos Eddie Jordannek.

A Wrexham angol focicsapat-tulajdonos Ryan Reynolds és társa, Rob McElhenney – maguk mellé behúzva Michael B. Jordant is – egy befektetőcsoport tagjaként egy 200 millió eurós, vagyis nagyjából 73 milliárd forintos befektetés révén bevásárolták magukat az Alpine-ba, ahol 24%-os részesedés szereztek.

Ryan Reynolds most egy F1-es csapat tulajdonosa lett

A labdarúgás mellett már a Forma–1-ben is érdekelt Ryan Reynolds, ráadásul rögtön egy többszörös világbajnok istállónál.

A francia csapat közleménye szerint az Alpine Racing Ltd. értéke a befektetés után körülbelül 900 millió dollárra tehető, ami nagyjából 700 millió fontot jelent. A korábbi Forma–1-csapattulajdonos Eddie Jordan ugyanakkor ez lehetetlennek tartja:

„Először is én ezt nem hiszem el. Nem mondanám, hogy álhírről van szó, de számviteli szempontból semmiképpen sem igaz, a pénzügyi modell nekem nem áll össze. Feltűnt, hogy az Alpine, de még a főrészvényes Renault sem reagált erre, amit már önmagában is furcsának találok. Abszurd és nevetséges, hogy egy ilyen szintű dolgot bruttó 700 millió font körüli értékűnek tartsanak.”

A 75 éves üzletember szerint az Alpine ezt az összeget meg sem közelítheti – úgy véli, hogy a jelenlegi mezőnyből a Ferrari és a Mercedes, illetve mostanra talán már a Red Bull érhet ennyit –, ennek ellenére nem tartja kizártnak, hogy valaki ennyit ajánljon a csapat megvásárlásáért.

Mindemellett Jordan úgy látja, hogy a Renault-csoport egyszerűen kihasználja az amerikai sztárok hírnevét:

„Ez a két ember óriási sztárnak számít, így hatalmas lökést adhatnak a Renault-nak az amerikai piacon, és a Renault-nál is ebben reménykednek. Valószínűleg ők nem a saját pénzüket tették bele, szerintem a mögöttük álló emberek amerikai befektetők lehetnek, akik csak felhasználják ezt a két sztárt.”

(Forrás: Planetf1.com, Crash.net, fotó: Getty Images)

Ez is érdekelhet:

Hamiltont Verstappenről kérdezték, ennyire lemondóan ember nem nyilatkozott még

Nem idén lesz meg Lewis Hamilton nyolcadik világbajnoki címe.

A Red Bull eltiltotta Verstappent a vezetéstől

Nyilván nem a Forma–1-es autó vezetésétől.

Neymar miatt változtatnak szabályt a Forma–1-ben

A Spanyol Nagydíjon történt Neymar-incidens miatt.

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Moszkvics ilyen nagy még nem volt, mint a legújabb

További cikkeink a témában