Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Valami hirtelen megváltozott és Mick Schumacher megállíthatatlan lett.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick 2017-ben kezdte meg F3-as pályafutását, ám az idei szezon feléig túl sokat nem tudott felmutatni, a szakemberek szinte már le is mondtak róla. Aztán történt valami hatalmas fordulat, ugyanis a 19 éves pilóta elkezdett futamokat nyerni.

Első győzelmét Spában szerezte meg még nyáron, azóta pedig 11 futamból 7-et behúzott, ráadásul az utolsó ötöt zsinórban.

Ezzel a sorozattal nemcsak átvette a vezetést összetettben – előnye 43 pont Dan Ticktummal szemben –, de az F3 legesélyesebbjei közé lépett elő.

Egyébként ma 16:00-tól újabb F3-as versenyt tartanak, Mick pedig az élről rajtol.

A formajavulással együtt azok a pletykák is felröppentek, hogy jövőre akár a királykategóriában, az F1-ben is bemutatkozhat: állítólag a Toro Rossónál kapna lehetőségét.

Ez pedig nem is hülyeség, mert Pierre Gaslyt előléptettették a Red Bullhoz, Brandon Hartleyt gyenge teljesítménye miatt több mint valószínűleg elküldik, így a két felszabaduló ülés közül lehetne az egyik az övé. A másikat pedig a Red Bull juniorja, Dan Ticktum kaphatná, aki történetesen a legnagyobb riválisa Micknek az F3-ban.

(Fotó: )

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.