1961-ben gyártották, és a restaurálása után most teljesen új életet kezdett ez a Rolls-Royce Phantom, ami elektromos autóként csak még fényűzőbb lett.

A veterán autók elektromos hajtásúra alakítása egyre gyakoribb, a Jaguar például hivatalosan is kínálja az E-Type zéró emissziós változatát.

Gyártásba kerül az elektromos hajtású Jaguar E-Type

2020-tól sorozatban építi az elektromos klasszikust a Jaguar.

Más műhelyekből is kerül ki nagy klasszikusok elektromos kiadása, a legújabbat és az egyik legdrágábbat a silverstone-i Lunaz Design kínálja, amely a hatvanas évekbeli Rolls-Royce Phantomot építi át.

A képeken látható példány 1961-ben készült, és a 6,2 literes V8-as motorjával eredetileg is a világ legcsendesebb autójának szánták,

de az erőforrásnak mennie kellett, hogy valami még halkabbnak adja át a helyét. A teljesítményét nem árulták el, de bizonyára elegendő ahhoz, hogy mozgásba lendítse az eredetileg is 2,5 tonnás, hatméteres limuzint.

Az autóba épített 120 kilowattórás akkumulátor egy feltöltésével több mint 480 kilométert lehet megtenni,

otthoni és nyilvános töltésre is lehetőség van. A Phantom egyébként más modern elemekkel is gazdagodott, például fedélzeti wifi és navigációs rendszer került bele, de ezeket stílusos módon építették be.

A tökéletesen felújított Phantom elektromos autóként még nagyobb luxus, a befektetett munkát ugyanis az ára is tükrözi.

30 példányt gyártanak belőle, egyenként 500 ezer angol fontért, ami 195 millió forintnak felel meg. Ha a kistestvére, a 80 kilowattórás akkuval szerelt Silver Cloud is megfelel, akkor azt 136 millióért is megkaphatjuk.

Ez is érdekelhet:

Már a klasszikus Land Rover is elektromos autó lett

Modern hajtást kap a legendás Defender.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában