Van visszaút az F1-be az orosz Nyikita Mazepinnek?

Tavaly február végén Oroszország háborút indított Ukrajna ellen, az Európai Unió azonnal fellépve a megszállók ellen különböző gazdasági szankciókkal sújtotta/sújtja Oroszországot, valamint a Vlagyimir Putyin-közeli embereket, oligarchákat és magas rangú tisztségviselőket. A Forma–1-ben is történtek lépések: törölték a versenynaptárból az Orosz Nagydíjat – ami könnyen lehet, hogy soha többé nem kerül vissza a menetrendbe –, illetve a Haas azonnali hatállyal felbontotta szerződését névadó szponzorával, az orosz Uralkali vegyipari vállalattal, valamint orosz pilótájával, az édesapja révén az EU szankciós listájára felkerülő Nyikita Mazepinnel is.

„Oroszország nélkül egyetlen bajnoki címet sem tartok érvényesnek”

Markáns véleménye van a korábbi Forma–1-es pilótának.

A hétvégén Bahreinben elindul az F1 2023-as idénye, a Formula.hu helyszíni tudósítója, Mészáros Sándor pedig izgalmas információkat gazdagodott a szahíri paddockban a fiatal Mazepinnel kapcsolatban. Többek között arról számolt be, hogy

az Európai Bíróság felmentette Oroszországot és az orosz sportolókat, ami azt jelenti, hogy a szankciók miatt menesztett és eltiltott Mazepin akár újra versenyezhetne az F1-ben.

A sportág 2023-as mezőnye kialakult, biztosak lehetünk benne, hogy a Haas nem várja vissza a 24 éves orosz pilótát, és abban is, hogy más csapat sem számol vele, de ez inkább teljesítményéről és habitusáról, mintsem a nemzetiségéről szól.

(Forrás: Formula.hu, fotó: Formula1.com)

Ez is érdekelhet:

Verstappen elárulta, kik lennének a versenyzői, ha saját F1-es csapatot indítana

Max Verstappen összeállította Forma–1-es álomcsapatát.

Mi változott meg a 2023-as szezonra a Forma–1-ben?

Mondjuk, mit érdemes tudni az új szezon változásairól.

És ezt olvastad már?
Idén is eljön a karácsony, de semmi pánik, mutatjuk a tuti tippeket!
További cikkeink a témában
Idén nem stressz és kínlódás, hanem igazi ünnep lesz a karácsony: mutatunk néhány remek ötletet kütyük-élmények-környezettudatosság-egyediség vonalon, amiből biztosan tudsz választani.
Hirdetés