A hétszeres világbajnok történelmet írt 14 év és 108 nap alatt.

Lewis Hamilton esődráma végén nyerte meg az Orosz Nagydíjat, győzelmével pedig történelmet írt a brit, ugyanis ő lett a Forma–1 történetének első olyan versenyző, aki eljutott 100 győzelemig.

Csak hogy érzed a súlyát:

  • a legendás Michael Schumacher 91 elsőséget szerzett hét világbajnoki címet hozó pályafutása során – őt egyébként a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel követ 53-mal,
  • a brit 2007-es első, Kanadai Nagydíjon aratott sikere óta minden szezonban nyert legalább egy versenyt.

A nemzetközi sajtó természetesen csak szuperlatívuszokban ír Hamiltonról, és persze a mezőny legvégéről egészen a második helyig jutó Max Verstappen teljesítményét sem felejtik el méltatni:

Blick (svájci): „Ez az ember egy élő legenda! Lewis Hamilton Szocsiban 100. győzelmét aratta – és milyen rendkívüli módon –, s ezzel ismét vezeti a pontversenyt.”

AS (spanyol):  „A rajtnál előzött, vezette a versenyt, majd egy lefelé tartó spirálba került, s félő volt, hogy nem ér el kiemelkedő eredményt. De Carlos Sainz Jr. soha nem adja fel, nem dobja be a törölközőt. Elkezdett esni, a Ferrari pedig készen állt, így Sainz végül dobogóra állhatott. Csak Lewis Hamilton, Oroszország lordja és a hihetetlen felzárkózást bemutató Max Verstappen végzett előtte.”

Daily Mail (brit): „Lewis Hamilton stílusosan esőben szerezte meg 100. futamgyőzelmét. Esőisten oly gyakran segítette a 14 év és 108 nap során, amely az első és a 100. sikere között eltelt.”

Marca (spanyol): „Hamilton történelmi márka a Forma–1-ben. Max Verstappen, a trónkövetelő az utolsó helyről rajtolva második lett, de vért kell majd izzadnia, ha meg akarja szerezni a koronát.”

L'Équipe (francia): „Lewis Hamilton Oroszországban megszerezte 100. F1-es futamgyőzelmét és ismét kontrollálja a világbajnokságot.”

Eközben...

„Ha bevezetik a fordított rajtrácsot az F1-be, elhagyom a sportágat”

Elég egyértelművé tette a négyszeres világbajnok, mint gondol róla.

Ugyanakkor a kérdés az...

Van jövője a Forma–1-nek?

Az autóipar hatalmas átalakulásai, a klímaváltozás elleni globális küzdelem, no meg a pandémia viharában sodródik-vergődik a legendás autóverseny-sorozat. Vajon mi lesz vele?

(Fotó: Formula 1)

És ezt olvastad már?
Hogyan válasszunk minden igénynek megfelelő számítógépházat?
További cikkeink a témában