Minden idők egyik legismertebb elektromos gitárja a Fender Stratocaster, és most egy olyan limitált szériás különlegesség készült belőle, amit a Lexus kabriója inspirált.

75 éve alapította hangszergyárát Leo Fender, és az ötvenes években jött ki a Stratocaster névre keresztelt gitárjával, amit a Telecaster utódjának szánt, és a világ legnépszerűbb elektromos gitárja lett belőle. A Fender egyedi hangszereket gyártó részlege most egy olyan limitált szériával állt elő, amihez a lenyűgöző Lexus LC 500 Convertible adta az ihletet.

A Lexus-féle Stratocaster látványos mélykék fényezését a Lexus LC egyedi színe inspirálta,

míg a szénszálas koptató a kabrió hátsó légterelőjét idézi. Az azúrlepkéről mintázott szín valójában pontosan ugyanaz, mint amire a Lexus kabrióját fényezik, és az érdekessége, hogy nincs is benne kék színű anyag, hanem a fény interferenciája miatt látjuk kéknek.

Az alumínium gombok a Lexus modellekben található Mark Levinson hifi gombjaira emlékeztetnek,

és a Fendernél megszokott három helyett itt csak kettőt találunk: egyet a hangerő, egyet a hangszín állítására. A Stratocaster persze nemcsak a Lexus-vonatkozása miatt gyönyörű, a juharfa nyakát vagy polírozott fogólapját nézve is mesterműnek tűnik.

Hallgasd is meg, hogyan szól!

Még a gitár tokja is egyedi, szénszálas textúrájú műbőrkárpitozást kapott, fekete bőrbetétekkel és hímzett Lexus-logóval.

A Stratocaster gyűjtők féltett kincse lesz, főleg azért, mert csak száz példányt készítenek belőle, egyenként hatezer dolláros áron, ami csaknem kétmillió forintnak felel meg. A 41 milliós LC kabrió mellé szinte kötelező beszerezni!

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Hókotrót előzni nemcsak hülyeség, de tilos is