Idén is a Hungaroringre látogatott a Ferrari Challenge európai sorozata. A maranellói versenyautók már péntek óta koptatják az aszfaltot, vasárnap pedig a rajongók is a helyszínről követhetik a Ferrari márkakupáját.

A hétvégén a Hungaroringre látogatott a Ferrari Challenge Europe, amely idén ünnepli a harmincadik évfordulóját, és a márka méltóképpen kívánja megünnepelni ezt a jubileumot. A felvezetéseként a mogyoródi versenypályán tartották a magyarországi Ferrari-tulajdonosok immár szokásos márkatalálkozóját, ahol az újdonságnak számító 296 GTB aratta a legnagyobb sikert.

Péntektől a versenyautóké a Hungaroring, itt zajlanak a Ferrari Challenge Europe futamai,

amelyeket szombaton még csak a meghívottak előtt rendezték, de vasárnap már a rajongók is a helyszínen követhetik. A belépőjegy háromezer forintba kerül, amiért egész nap hallgathatod a maranellói paripák muzsikáját – sajnos a paddockbelépőt tartalmazó első ötszáz jegy már elfogyott.

360 Challenge a Hungaroringen

A márkakupa harmincadik évfordulójára a Ferrari egy klasszikust is előhúzott a gyűjteményéből: az erre a célra épült 360 Challenge 2000 és 2005 között indult a sorozatban. A nyolchengeres motorja 400 lóerőre képes, a tömegét pedig az utcai 360 Modenához képest 120 kilogrammal 1170 kilogrammra csökkentették.

Pár éve mi is megnéztük, milyen egy ilyen Ferrari-ünnep:

Ez is érdekelhet:

És ezt olvastad már?
Ha elromlik az autód az autópályán és csak 70-nel tud menni, ki ne menj a leállósávba, mert még egy százezres csekket is kapsz!